Rođena Beograđanka, proslavila se u svetu: Roksanda Ilinčić
Profimedia
Rođena Beograđanka, proslavila se u svetu: Roksanda Ilinčić

Profimedia

Rođena Beograđanka, proslavila se u svetu: Roksanda Ilinčić, Foto: Profimedia

 

U pitanju je skandal vezan za panamsku agenciju “Mosak fonseka”, koji je otkriven kada su se hakeri dokopali baze od preko 11 miliona dokumenata. Skandal koji je dobio naziv “Panama pejpers” i doseže do naših prostora, nakon što je otkriveno da je 18 poznatih biznismena koristilo usluge ove panamske firme.

I ona je Roksandin klijent: Kejt Midlton sa sinom prvencem

Profimedia

I ona je Roksandin klijent: Kejt Midlton sa sinom prvencem, Foto: Profimedia

 

Među njima je i Roksanda Ilinčić, dizajnerka čije se kreacije prodaju od nekoliko stotina do desetak hiljada evra. Među njenim klijentima su i najpoznatije žene na svetu, poput Kejt Midlton, Vojvotkinje od Kembridža, supruge britanskog princa prestolonaslednika, Mišel Obame, prve dame SAD i Samante Kameron, supruge britanskog premijera.

Obožavaju njene kreacije: Mišel Obama i Samanta Kameron

Profimedia

Obožavaju njene kreacije: Mišel Obama i Samanta Kameron, Foto: Profimedia

 

Roksanda je do sada bila rado viđen gost na prijemima koje su Kameronovi pravili. Međutim, nakon što je KRIK otkrio da je ona sa suprugom deoničar kompanije koja je registrovana u “of-šor” raju, očekuje se da će savetnici za medije savetovati svoje klijente da izbegavaju Roksandine kreacije. To naročito važi za Samantu Kameron čiji je suprug takođe na udaru javnosti jer je otkriveno da je otac Dejvida Kamerona poslovao preko panamske firme ne plaćajući porez na “ostrvu”. “Gardijan” je objavio da je

“Roksanda i njen suprug nisu izbegavali da plate porez u Velikoj Britaniji”, navodi se u saopštenju kompanije, čiji je ona vlasnik, a preneo je “Gardijan”.