Beba prevremeno rođena beba
Shutterstock
Beba

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Kako „Alo!” saznaje, supružnici iz Požarevca, koji su Jehovini svedoci, usprotivili su se da njihova beba primi tuđu krv, iako su im lekari rekli da hitno mora na operaciju i da je transfuzija neophodna. Posle potpisivanja izjave da odbijaju transfuziju krvi, Centar za socijalni rad u Požarevcu im je privremeno oduzeo starateljstvo i dao saglasnost Dečjoj klinici u Tiršovoj da obavi hitnu operaciju.

Kršenje porodičnih obaveza

Kako saznajemo, Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je protiv roditelja podnelo krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično delo kršenja porodičnih obaveza.

- Kada se beba oporavi, roditelji će biti pozvani u tužilaštvo na saslušanje. Posle prikupljanja svih dokaza biće procenjeno da li će biti procesuirani - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, drama se odigrala 13. novembra u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu kada su roditelji odbili da njihovo dete u toku operacije primi tuđu krv!

- Doktorka je obavestila policijsku stanicu Savski venac da se na odeljenju intenzivne nege nalazi beba stara tri dana, kojoj je potrebna hitna hirurška intervencija i da je neophodno da u toku operacije primi krv. Problem je nastao kada su otac i majka odbili da potpišu saglasnost, navodeći da su pripadnici verske grupe Jehovini svedoci - navodi naš izvor i dodaje da je zbog toga morala da interveniše policija.

- Otac D. G. (35) iz Požarevca pozvan je u policijisku stanicu Savski venac. Međutim, on je hladnokrvno rekao da ni po koju cenu neće potpisati saglasnost da se njegovom detetu da tuđa krv. Policija je razgovarala i sa majkom A. G., koja se takođe izjasnila da se protivi da njeno dete dobije krv. Obavešten je Centar za socijalni rad u Požarevcu i traženo je da preduzme hitne mere, jer je dete bilo životno ugroženo. Posle konsultacija, stručnjaci Centra za socijalni rad u Požarevcu rekli su da će dati saglasnost za transfuziju krvi onog trenutka kada lekari saopšte da je dete životno ugroženo zbog grubog zanemarivanja - prepričava naš sagovornik dramu.

- Sutradan je pravna služba Dečje klinike u Tiršovoj zvanično poslala izveštaj Centru za socijalni rad u Požarevcu i navela da su otac i majka pripadnici Jehovinih svedoka i da se protive da njihovo dete primi tuđu krv! Njima je na osnovu toga privremeno ukinuto starateljstvo i data je saglasnost da bolnica nastavi lečenje bebe - kaže naš izvor.

Komentari (77)

Jasna Simonović

27.11.2017 07:24

Nadam se da će ova bebica biti dugovečna i da će kroz život znati da sačuva neizmernu zahvalnost osoblju Tiršove i socijlanoj službi u Srbiji što joj je pomoogla da sačuva najveći Božji dar - život!

DANKO

27.11.2017 07:33

Bravo jčestiti ljudi. Bravo za Centar jza socijalni rad. Bravo za sve lekare u Tiršovoj. Bravo državo Srbijo, bori se protiv sektaša i oduzmite im to dete. Ne zaslužuju ga. Sekti ima na sve strane...ovo je katgastrofa u Srbiji...

Mjaujork

27.11.2017 08:20

@DANKO - uzgred receno, nema dokaza.da je.dete.zivotno.ugrozeno

BRAVO

27.11.2017 08:55

@DANKO - Bravo za odluku Centra. Medjutim, molila bih Centar da posle operacije prati situaciju u porodici, jer ko zna kako ce se jehovini zaludjenici ponasati prema tom detetu ubuduce (posle transfuzije). Mozda je bolje TRAJNO oduzeti dete!

D

27.11.2017 09:00

Da li vi stvarno mislite da bi doktori operisali bebu staru 3 dana,da to nije zaista neophodno???

tt

27.11.2017 09:01

Ovako radi odgovorna drzava! Bravo za radnike ,,Tirsove", MUPa i socijalne sluzbe u Pozarevcu!

stranac

27.11.2017 12:17

@tt - eee,botino jedna....a gde je ta odgovorna drzava bila u slucaju pahomija?

tt

27.11.2017 13:30

@tt - @stranac@tt Nema potrebe za uvredama, uostalom to vise govori o vama. Nisam bot, naprotiv. Ovde se ne radi o Pahomiju vec o pravom primeru efikasne koordinacije sluzbi razlicitih sektora zahvaljujuci cemu je i spasen deciji zivot.

stranac

27.11.2017 13:55

@tt - @tt@ ne treba da shvatis moj komentar kao uvredu ako nisi bot.a tvoj komentar niko normalan ne moze shvatiti drugacije nego kao botovanje cim velicas sluzbe koje u ovoj drzavi ne rade nista osim kad treba da treniraju strogocu na nekom ko je bez zaledjine.zato te jos jednom pitam,gde su bile te sluzbe kad je pahomije trebao da odogovara za silovanje dece i zasto onda nije prikazan pravi primer "efikasne koordinacije sluzbi razlicitih sektora"?

Marija@stranac

27.11.2017 19:11

@tt - Tebi se jako svideo Pahomije.... nesto kod tebe nije u redu !!!

Agata@ stranac

28.11.2017 00:11

@tt - Tebi krivo što je beba ostala ziva? Voleo bi da je umrla, da mozeš da pljujes kako je drzava zatajila? Koje si ti zlo!

Kuki

27.11.2017 09:13

Jehovini svedoci ne odbijaju za sebe i svoju decu svako bezbedno lečenje. Oni žive po Biblijskim načelima i iz poslušnosti Biblijskoj zapovesti iz Dela Apostolskih 15:28,29, gde između ostalog stoji ''uzdržavati se od... krvi''. Da bi jasno razumeli šta to znači uporedili su i neke druge izveštaje iz Biblije gde se pominje upotreba krvi.

Nae

27.11.2017 10:46

@Kuki - Aj citiraj to mesto gde u Bibliji kaze da se tokom operacije ne sme primiti tudja krv! Bas me zanima! Svaka budala tumaci Bibliju kako ona hoce, zato se i desavaju ovakve gluposti!

mik7ca

27.11.2017 10:53

@Kuki - Ti li si jehovin svedok ?Pi.

Pedja971

28.11.2017 00:03

@Kuki - U Bibliji takodje pise da se Bozije ime nesme izgovoriti a ovi sektaši već u svome imenu skrnave Boga. Zato nemoj da se pravis previse pametan i da citiras bibliju. Zbog njih nevino dete je moglo umreti. Da li u bibliji pise da se deca smeju ubijati . Ja to nigde nisam procitao.

Pedja971

28.11.2017 00:03

@Kuki - U Bibliji takodje pise da se Bozije ime nesme izgovoriti a ovi sektaši već u svome imenu skrnave Boga. Zato nemoj da se pravis previse pametan i da citiras bibliju. Zbog njih nevino dete je moglo umreti. Da li u bibliji pise da se deca smeju ubijati . Ja to nigde nisam procitao.

Kuki

28.11.2017 07:02

@Kuki - Pa edukujte se malo od kada počinje da se koristi krv u medicini. U Biblijka vremena krv nije upotrebljavana u lečenju. Ali je pomenuta zapovest da se uzdržava od krvi ne samo u novom zavetu već i u starom u 1. Mojsijeva 9:4,5, Bog zabranio Noju upotrebu krvi. Krv se upotrebljavala samo u obožavanju Boga izlivanjem na oltar i to životinjska. Ako bi ti lekar rekao da se uzdržavaš od alkohola da li to znači da ako ga ne piješ možeš da ga unosiš intravenozno i da poslušaš doktora?

Kuki

28.11.2017 07:14

@Kuki - Što se tiče Božjeg imena u knjizi proroka Joila 2:32 kao i u Rimljanima 10:13 stoji "svako ko prizove ime Gospodnje (Jehovino),biće spašen". Dakle ime a Bog i Gospod nisu imena već titule kao Car ili Sudija. A u jednoj od deset zapovesti stoji da se Božije ime ne spominje uzalud npr.lažno kune i slično, a ne da se nikako ne spominje...

Pedja971

28.11.2017 14:55

@Kuki - Pa dobro,onda su trebali da puste bebu da umre. A mi bismo posle vodili verske rasprave. Zbog J. Svedoka moja bivsa devojka pre dosta godina je skocila sa četvrtog sprata zgrade u smrt. Drugar mi je bio bogat,zemlje,kombajni...... Sve je rasprodao i dao svedocima. Umro je u zemljanom jarku,u blatu. Ja i brat smo bili nekoliko meseci u svedocima posle smrti moje devojke da skupimo dokaze za policiju i u saradnji sa policijom. Skupili smo. Zato znam. Svedoke vodi neko samo zarad para i moći.

Kuki

28.11.2017 22:04

@Kuki - Jehovini svedoci postoje još u staroj Jugoslaviji. U Srbiji su registrovani 2010.Da treba da se skupe neki dokazi da su opasni ne bih bili registrovani. Ti gospodine nikad nisi bio Jehovin Svedok jer bi video ko su oni. A zašto je neko skočio i ubio se, prodao zemlju...to stavrno ne znam. Ali znam da ga na to nisu nagovorili Jehovini Svedoci.U Bibliji stoji da je ubistvo i samoubistvo greh.Oni nemaju plaćeno sveštenstvo i ne sakupljaju priloge kao što to rade neke crkve, sve je na dobr.bazi...

sandra

27.11.2017 09:19

Ako je od roditelja trazena pismena saglasnost, to znaci da oni imaju pravo da nesto dozvole ili ne. Ako ova vest nije izmisljena onda je oduzimanje deteta tezak kriminal socijalnih radnika i lekara. Pravo je coveka da se ne leci alopatskom medicinom.

mima

27.11.2017 10:03

@sandra - aj molim te obrisi se...

305

27.11.2017 10:15

@sandra - Da,da trebali su da poslusaju "tatu"i "mamu". Puste da dete umre. Onda tatu i mamu na dozivotnu robiju. Jadno dete kod koga je doslo.

maksa

27.11.2017 10:21

@sandra - ...sestro ozbiljan problem imas u glavi,konacno da neko uradi pravu stvar ...i spasi malo bice,nije ono krivo sto su mu roditelji idioti,ali strasnije je sto ima idiota koji to sve podrzavaju. ...

Majda

27.11.2017 10:43

@sandra - Oni neka se leče kako hoće, a dete neka ostave na miru. Kad odraste neka samo bira kako će se rešiti. Jeste, imaju pravo da nešto dozvole, a ima i država pravo da im oduzme starateljstvo ako vidi da nisu normalni.

simeon ducic

27.11.2017 10:51

@sandra - svi ste vecinom danas vernici.zasto dete ne pustite ba nebeske visie u bolji i pravedniji zivot.crkva na sva usta zvona trubi rec smrt ne postoji vec drugi zagrobni zivot na nebesko Lazarevom carstvu zar ne!ne znam cemu bolnice lekari tolika izdvajanja za medecinu kada ne umiremo vec se samo selimo nebeskm carstvu.Ivana Zigon peva Oj Kosovo Kosovo glas se gubi u daljine..sve do nebeskih visina.

mima

27.11.2017 11:08

@sandra - nema niko pravo da odlucuje o tudjem zivotu,zato sto se njima tako hoce,doslo im u glavu da su kao jehovini svedoci javilo im se, aj kao sto reko molim te obrisi se...

Antonije

27.11.2017 11:25

@sandra - Roditelji imaju pravo da se pridrzavaju svojih verskih uverenja sve dotle dok ne ugrozavaju pravo drugih lica, ukljucujuci i svoju decu. Ako ugrozavaju osnovno pravo coveka, pravo na zivot, to pravo im treba oduzeti. Drzava je pravilno postupila, i pravno i moralno. Dete kad postane punoletno moze da odluci da li, i koju religiju zeli da upraznjava, u konkretnom slucaju ovo dete moze da napusti religiju roditelja, Jehove svedoke, zasto bi drzava dozvolila da ono bude ubijeno?

stranac

27.11.2017 11:59

@sandra - mislim da je vrhunac cinizma kada ti neki pripadnik pravoslavne vere lupi minus ili prigovara zbog tvog misljenja jer to su oni koji jedva cekaju da odu kod cara lazara u njegovo carstvo nebesko,ciji popovi nece da pevaju opelo nekrstenoj deci jer ta deca su drugacija od one krstene,ciji popovi siluju decu pa su zbog toga nagradjivani penzijom u velelepnim palatama....neka drzava radi svoje kad su sve vere u pitanju a ne da pokazuje svoju "humanost" i snagu samo na manjim verskim zajednicama

warhammer

27.11.2017 12:34

@sandra - ne ako time ubija nemocno lice.da ti mengele nije neki rodjak?

Aco

27.11.2017 13:10

@sandra - @simeon ducic takve kao ti treba zakonom zabraniti i poslati ne u nebi već u pakao.

bodiroga danka

27.11.2017 14:32

@sandra - odlican ironican tacan komentar g.simeon.sve vernici na baterije noba moda zavladala od demokratskih izbora.srom ex drzave groblja puna ko sipak zarad vere u boga jer drugaciji nije moj pa gresi oprosteni idemo dalje.farsa opijum a pok.glumac stevo zigon najbolje objasnio zasto ne veruje u boga.pogledajte poslusajte njegovo izlaganje na ovoj nasoj spravi masini komputeru kako ga ko naziva.popovi su za srecu skorpione poljevali svetm vodicom zar ne?

MAČIĆ

27.11.2017 15:08

@sandra - čisto zanemarivanje deteta. ista tvar koa da su uzvršili abortus, samo MNOGO TŽE JER JE DETE ROĐEMO ŽIVO. JA SNATRAM DA IH TREBA GONITI PRAVNO ZBOG OVOG POSTUPKA. A DETE JE OFUZETO UBOG NJEGOVE BUDUĆNOSTI I PRAVA NA ŽIVOT.

Kale@stranac

27.11.2017 19:15

@sandra - Stranac, tvoj komentar da si majka jos bi i razumeo ali ne shvatam ga napisanog od strane muskarca .

Pedja971

27.11.2017 23:54

@sandra - Ako kreteni od roditelja nece da se lece alopatskom medicinom kako ti to kazes,nemoraju. Ali nemaju pravo da odlucuju o zivotu jednog deteta. NEMAJU NA TO PRAVO.

Ja

27.11.2017 10:30

Imam poznanike koji su Jehovini svjedoci,vidim da vjeruju u svoju religiju,ono što mogu da kažem za njih je da su to ljudi koji će u svakom momentu reci istinu i samo istinu,ne lažu,ne kradu,zlo ti neće učiniti,a sad svako ima pravo na svoje odluke i da za njih snosi odgovornost.Brz oporavak bebici.

Nemas ti poznanike sektase

27.11.2017 12:17

@Ja - vec si sam/sama sektasica. Zakonom vas treba zabraniti i ono vase stajanje na ulici i vrbovanje labilnih budala. Dolazili ste mi na vrata pre par godina ali ste dobili sut u zadnjicu pa da vidi kako letite niz stepenike zgrade.

warhammer

27.11.2017 12:32

@Ja - samo sto hladnokrvno osudjuju decu na smrt.divni ljudi,nema sta.

Gaga

27.11.2017 11:33

Boze,Boze...kakvih roditelja ima. Ja sam u osmom mesecu trudnoce rodila blizance,decaka 2.180g i devojcicu 1.650g. Prebaceni su u inst.za.neonatologiji u Tirsovoj. Zbog anemije i komplikacije devojcici su dodali krv,bez razmisljanja smo potpisali saglasnost i sada su zdrava deca od 7godina. Nije ni vazno ciju je krv primila,vazno je da je sve proteklo u najboljem redu. Sada uzivam dok ih gledam kako rastu...

sara

27.11.2017 12:02

Ako je nečiji život ugrožen, zašto bi se neko pitao da li dozvoljava!!!!. Po Hipokratovoj zaletvi je, da medicina mora da reaguje hitno, da se spasi život. Prema tome pismene izjave roditelja su opravdanje za lekare.

mira

27.11.2017 12:28

BITNO JE DA SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA JEHOVINE SVEDOKE NE SMATRA SEKTOM! AKO JE TAKO, I SPC SU SEKTASI-IZ DVE PREMISE-KONKLUZIJA!

renata

27.11.2017 14:53

Vidim da je vecina ovde jedva docekala ovakav clanak da pokaze svu svoju mrznju u ime svog boga i svoje vere.A sta reci za 17000 abortirane dece u Srbiji svake godine? Zar ona nisu imala prava na zivot? A srpske zene smatraju abortus za njihov licni izbor i nimalo ih za to ne grize savest. Jehovini svedoci zele i sebi i svojoj deci najbolji vid lecenja. A takvo lecenje postoji ali je skuplje.

nedjo

27.11.2017 17:16

@renata - delimice si u pravu

smarac

27.11.2017 18:29

@renata - sta pricas teletabisu ... dete je moralo da primi krv ili bi umrlo jer su roditelji ocito genetski skart planete i verovatno proizvod razmnozavanja medju rodbinom. Kod takvih su genetski poremecaju i problemi pri porodjaju izrazeniji kao i problemi tokom kasnijeg zivota .... U drugu ruku njihova doktrina da ne primaju transfuziju na dugorocnom planu ce resiti te probleme pa ce se radjati deca bz istih ;)

Voša

27.11.2017 18:44

@renata - Tako je ...postoji veštačka krv u rusiji je koriste a jehovci to dozvoljavaju ali to košta, a verujem da bi ova sekta za 12 h skupila novac za tu krv,ali ovde je bitno ,,,ajde da nekog linčujemo,,, i eto novine pune ubistva ..znam jehovci su naporni i dosadni a ,,velike ,,majke u srbiji bacaju svoju decu.

Brigita

27.11.2017 23:14

@renata - Nisam primetila da su zamlaćenici jehovini organizovali nešto protiv abortusa. Napad je najbolja, ali ne i najpametnija odbrana. Ako si već rodio dete onda ga pusti da samo bira sa 18 kome će se carstvu prikloniti ili će ostati po strani i imati neki svoj put. Bitno je odgajati ga kao čoveka, časnog, poštenog, da veruje u sebe, a nebitno je uopšte da li pripada ovoj ili onoj veri ili je ateista.

Vida

28.11.2017 00:15

@renata - Ti poistovecujes fetus i rodjeno dete? Kako te nije sramota! Znaci po tebi treba ubiti rodjeno dete nedavanjem krvi, zato sto neko radi abortus! Ovo je monstruozna izjava!

Mirko

01.12.2017 21:16

@renata - Ovu firmu koja širi mržnju bez razloga treba tužiti i kazniti.17000 ubijene dece u Srbiji uzimaju zdravo za gotovo i zbog toga niko ne odgovara. To je rezultat Pravoslavne duhovnosti za koju glavnu odgovornost snose Sveštenici. Ipak i u ovom slučaju se pokazalo da su svedoci u pravu što poštuju načela svog Boga.Veliku zahvalnost u ovom slučaju takođe zaslužuju lekari i hirurzi iz Tiršove koji savesno obavljaju svoj posao.

victoria

27.11.2017 14:58

Naslov samo takav! Pravi poziv na linc! Neki ovde jedva cekaju na poklic da krenu u konacni obracun protiv "sektasa". Ko je ovde sekta to samo Sveto Pismo moze reci. Ali posto vecina ga ne cita onda ne moze ni znati sta Bog govori u upotrebi krvi. Zivot je svet i dar je od Boga i Bog zeli za ljude najbolje lecenje, a transfuzija to nije. Poznavala sam bracni par koji je umro od side bas zbog transfuzije.

Maja

27.11.2017 16:04

@victoria - Ala lupas svaka ti cast!!!!

rrJohn

27.11.2017 16:41

@victoria - 1/4) Edukacija svedoce, edukacija. Verujem da znate da su 50eh svedoci zabranili transplataciju organa, ali su par godina kasnije povukli odluku zbog masovnih stradanja. New light. Znate za pravilo ne komunikacije sa izbacenima koje je u najmanju ruku nemoralno I koje razara porodice? Da li vam godine 1974, 1978, 1914, 1918, 1929, 1925, 1975 nesto govore? Matej 24:24 Nije li barem malo sumnjivao toliko potenciranje na izbegavanju istrazivanja i razmisljanja svojom glavom?

rrJohn

27.11.2017 16:42

@victoria - 2/4) Svesni ste da ste pasivni saucesnici masovnog zataskavanja pedofilije unutar svojih redova? Poznato vam je pravilo dva svedoka? Da li ste uspoznati sa Australijskim Royal commissionom, slucaj 29&54? Da li ste svesni da dajete milione dolara na parnice koje gubite, kao I premium advokate? Poznato vam je da dajete 4000usd svakog dana kao penale vec izvestan period jer vodje ne zele da predaju sudu interne podatke o zrtvama – danas preko 2 miliona usd, I dalje otkucava?

rrJohn

27.11.2017 16:42

@victoria - 3/4) Iz tog razloga vam je umanjen tiraz stampanja propagande, ukinuto izdavanje godisnjaka gde se vide brojke. Ljudi masovno otkrivaju istinu o istini. Onda dolazimo do cinjenice da ste preko deset godina bili clan Ujedinjenih nacija iako doktrina kaze da je UN no no. Nije li sumnjivo licemerje vodeceg tela koje sve skriva. Istini nije potrebno skrivanje, manipulacija – ona je staticna. Pomenucu I koncept raja koji je apsurd I uvreda za pojedinca u 21. veku.

rrJohn

27.11.2017 16:43

@victoria - 4/4) Istrazite malo I pokazite empatiju umesto nemoralnog podrzavanja doktrine koja podrzava masovni genocid po treci put od strane tralalajehove, najapsurdnijeg lika citave fikcije. Uzdravlje! PS: Istrazite termin Kognitivna disonansa

rrJohn

27.11.2017 17:08

@victoria - Idemo dalje, ponovo neistina. Ako vec nagovestavate da citate bibliju onda trebate znati da je doktrina izbegavanje krvi krajnje nehriscanska i nije zasnovana na Bibliji. Kontekst spornog stiha se odnosi na zivotinje, ne na coveka. Zapravo, biblija kaze da je zivot najsvetiji i ukoliko treba da se izabere izmedju starog zakona i zivota, prednost ide spasavanju zivota-kod jevreja Pikuach Nefesh.Matej 12:7.Problem je sto svedoci ne prate bibliju vec interpretaciju koja im se servira sa vrha kulta

maksa

27.11.2017 18:58

@victoria - ...lupis i ostanes na nogama...

Raki

27.11.2017 19:24

@victoria - Sektasi jehovi sa svojim sponzorima i satanistickom ideologijom mars iz Srbije.Pravoslavlje katolicanstvo i islam su vere u Srbiji ostalo su sekte ubacene znamo odakle.

Djidji

27.11.2017 21:54

@victoria - I ti si ocigledno iz neke sekte kad tako lupetas gluposti!Normalna osoba nikad ne bi dozvolila da joj zivot deteta bude ugrozen!

MAČIĆ@SANDRA

27.11.2017 15:21

NIJE MI JASNO DA NEKO MIŽE OVAKO DA REZINUJE. "KAD OSRASTE UZEĆE VOERU KOJU HOĆE" JA SAM PROTIV TOGA, NIKO NE TREBA DA IMA PRAVO DA DECU KRSTI U BILO KOJOJ CRKVI. JA SAM ZA TO DA SVAKO PUNOSLETNO LICE SAMO IZABERE U KOJOJ ĆE SE SRKVI KRSTITI I KOJU ĆE VERU ILI SEKTU PRIHVATITI. CRKVA SE BOGATI NA RAČUN KRŠTANJA MALE DECE, IZGOVOROM DA SU NEJRŠTENI MANJE VREDNI OD KRŠTENJAI DECE- MOJI RODITELJI SU BILI ADVENTISTI. MUKA MI JE OD TIH PROPOVEDI JEDVA DOČEKALA 18 I SKRSTILA SE U PRAVOSLAVNOJ CRKVI.

Gole

27.11.2017 15:54

PROKLETI JEHOVINI SVEDOCI NISU VERSKA ORGANIZACIJA,VEC SEKTA,SKUP IDIOTA BEZ MOZGA,ODGOVORNI SU ZA VELIKI BROJ SMRTNIH SLUCAJEVA ZBOG NJIHOVIH BOLESNIH UVERENJA,MENI BOLJE DA NE PRILAZI NIKO OD TIH MALOMOZNIH IDIOTA KOJI SLUZE DJAVOLU,JER NECE BITI DOBRO PO NJIH PROKLETNICI,BOG JE JEDAN I ON CE VAM SUDITI ZA SVE,SLEPCI JEDNI I OTPADNICI!!!

mare

27.11.2017 22:15

@Gole - Za sirenje mrznje putem jawnosti -odgoworno lice stojanowic -kazna od 3 do 5 god.Nemoze laik da pise ko su Jehowini swedoci.Jehowini swedoci su hriscanska werska zajednica koja je registrowana kao takwa i priznata zakonom od strane Biwse FNRJ Zatim SFRJ i na kraju Od REPUBLIKE SRBIJE.DAKLE DA POJASNIM -SEKTA NEMOZE DA SE REGISTRUJE.-I SAMO LAICI I ONI KOJI NEMAJU POJMA STA ZNACI SWETO I KOJI NE CITAJU PISMO NAGIWAJU JEDINOGA BOGA I NJEGOWOG SINA SEKTOM-Jel mi se drzimoBOZIJIH ZAPOWESTI

Pedja971

28.11.2017 15:09

@Gole - Apsolutno si u pravu. A ti ,mare, veze nemas. U ranijim komentarima sam nesto objasnio. Bio sam clan tih kerova nekoliko meseci u Zrenjaninu,zbog policijske istrage a i zbog mene samog. Video sam sta su oni i sta rade. Video sam. Na samom vrhu svedoka su ljudi koji sve to vode. Ogromna organizacija samo sa ciljem vladavine i zgrtanja novca. Svaga grupa svedoka ima određeni cilj i određenu grupu ljudi. Nije ih briga da li ce neko umreti.Često citiraju bibliju ali samo one delove koji njima odgova

Kosingas Gavrilo

27.11.2017 17:12

A zasto se zakonom ne regulise pitanje sekti kada direktno ugrozavaju ljudski zivot? Lepo oduzmes ljudima dete i spasis bebu. Njima je i onako i ovako sve jedno, osudili su je na smrt...

nedjo

27.11.2017 17:14

to nije nista novo. u inostranstvu postoje specijalne bolnice gde se krv na poseban nacin ''prečišćava'' za njih

Čiča Gliša

27.11.2017 17:15

J.svedoke ne mogu da smislim, ali ću izneti mišljenje. Zabluda da samo J.svedoci ne dopuštaju transfuziju krvi. Oni su najnasrtljiviji, pa se zato to samo njima pripisuje. U svetu osim J.svedoka, još 15% hrišćanja ne dozvoljava transfuziju (mešanje) krvi. Najviše je tu protestantskih denominacija. Za ostale religije ne znam, ali mislim da Budisti imaju isti stav. Razlog je što svi oni tvrde da se duša nalazi u krvi, i da duše na taj način ne treba međusobno mešati i svađati, a da Bog odlučuje.

Lana

27.11.2017 20:39

Ko nije procitao Sveto pismo, od pocetka do kraja, nema moralno pravo da ovde bilo sta komentarise! Zna se sta tamo pise i o krvi i o odgovornosti roditelja! Bozji zakon je IZNAD ljudskog! Roditelji su to uradili upravo zato, da SPASU zivot detetu, a ne da ga ugroze! Da li ste culi za beskrvno lecenje?

bojko

28.11.2017 02:38

@Lana - Ja sam ateista i tu je kraj i sta ce ti meni da solis pamet i svim ostalim kod kojih preovladava razum a ne apstrakcija.

JA

27.11.2017 21:59

Држава Србија је озваничила рад ове паганске заједнице а сада су против њихових уверења. Нека држава стане у одбрану од сакаћења одн. обрезивања деце код муслимана. Због овог поступка соц. служба и сви актери овог догађаја суочиће се са тужбом коју би требало Јех.свед. да покрену. Спрдња сте и са вама се треба спрдати.

Pedja971

27.11.2017 23:48

Koliko kretena,koliko idiota. Cak i oni komentari koji brane zivot malog deteta,koji dobiju po 300-400 pozitivnih dobiju i desetak negativnih. Zar je to moguce. Zar je vera vaznija od zivota male bebe koja jos i nezna za sebe. Kad odraste neka sama odlucuje u kojeg i kakvog Boga ce verovati i da li ce uopste verovati. To pravo mu niko nemoze oduzeti a narocito pravo na zivot. Jehovini svedoci su zlo. Oni nisu vera,oni su sekta. Zbog njih dosta mladih ljudi je umrlo. Znam to iz prve ruke. Znam.

Pedja971

27.11.2017 23:48

Koliko kretena,koliko idiota. Cak i oni komentari koji brane zivot malog deteta,koji dobiju po 300-400 pozitivnih dobiju i desetak negativnih. Zar je to moguce. Zar je vera vaznija od zivota male bebe koja jos i nezna za sebe. Kad odraste neka sama odlucuje u kojeg i kakvog Boga ce verovati i da li ce uopste verovati. To pravo mu niko nemoze oduzeti a narocito pravo na zivot. Jehovini svedoci su zlo. Oni nisu vera,oni su sekta. Zbog njih dosta mladih ljudi je umrlo. Znam to iz prve ruke. Znam.

kicakg981@gmail.com

28.11.2017 03:17

@Pedja971 - Zar su bitni lajkovai????

Pedja971

28.11.2017 15:18

@Pedja971 - Bitni su lajkovi kicakg981. Jako bitni. Nece svi komentarisati ali ce mnogi plusem ili minusom izraziti svoje misljenje. Tako je lakše. Po tome možeš videti koliko je ljudi za nešto ili je protiv.

Mirko

01.12.2017 20:59

@Pedja971 - Jehovini svedoci su gospodine u ministarstvu vere u Beogradu registrovani kao verska zajednica a ne kao sekta.Izgleda da ste loše informisani.

masinka

28.11.2017 02:33

Ma takvim monstrumima trajno oduzeti dete, kad mogu oduzeti nekom dete sto je dobilo neku pljusku po guzu onda sto nebi i njima, ili nemoj da radjaju decu ako ce da ih ubijaju na ovaj nacin.

Mirko

01.12.2017 20:55

@masinka - To vi tako mislite.Ali srećom vas niko ne pita.Pogledajte šta je rekao hirurg iz Tiršove.I u Srbiji savesni lekari maximalno sarađuju sa Jehovinim svedocima i uspešno operišu i njih i njihovu decu. I u ovom slučaju se pokazalo da je operacija i kod male dece moguća bez transfuzije krvi.

lea

29.11.2017 11:26

Isus je rekao da ce se njegovi sledbenici prepoznati po njihovim delima. Stampa cesto objavi o korupciji u crkvi ili o zlostavljanju dece. Samo jedan primer u zaracenom Sarajevu. Srbi, Hrvati i Bosnjaci se ubijaju a Jehovini svedoci iz sve tri nacije se medjusobno pomazu, dele poslednju koru hleba. Radije bi umrli nego pucali jedni u druge. Isus je rekao da volimo svoje bliznje pa cak i neprijatelje.Pa sad vidite ko se drzi Hristovog ucenja a ko ne. Dela govore. Minuse cete dati Isusu a ne meni.

Neko ko posmatra

29.11.2017 13:05

Hmm smesno, iskreno boli me uvo ko je ko i sta ko radi , imamo samo jedno pitanje , ako je toliko strasno sto neko ima uverenje i drzi se biblijskih nacela iz ljubavi prema detu jer mu misli najbolje a kako ko misli je njegova stvar , sta onda kazete na crkveni upravni vrh gde se masovno iskoriscavaju deca u pedofiliji i kakve su to traume ? Aa veliki vernici sta na to kazete ?