Mirjana Bobić Mojsilović
Mitar Mitrović
Mirjana Bobić Mojsilović

Mitar Mitrović

Mirjana Bobić Mojsilović, Foto: Mitar Mitrović

Mirjana Bobić Mojsilović na početku razgovora pokazuje flaster na ramenu desne ruke, koji pokriva povredu na radu, dobijenu od nošenja svih njenih knjiga!

Radosno kaže da je to njen najveći uspeh. Nedavno je promovisala svoju 21. knjigu, „Azbuka moga života”, posvećenu svim ženama. Uskoro kreće na turneju po Australiji, i ushićeno, poput uspele tinejdžerke, veli:

- Kuriozitet je turneja jednog pisca. Uz sve poštovanje pevačima, muzičarima i glumcima koji idu na turneje, dokazujem da i jedan pisac može da napuni sale. Imam svoje veče, govorim svoje stihove i pričam svoje priče kojima podižem raspoloženje ljudima. Vraćam veru u lepo, plemenito i uzvišeno. To je moja misija...

Osim što ima talenat za slikanje i što piše kolumne za „Večernje novosti”, njene drame „Suze su OK” i „Hepi end” postale su pozorišni hitovi. Kaže da nije dobijala književne nagarde jer nije ni u jednom klanu. Bila je tek nekoliko meseci urednica zabavnog programa, u vreme kada je direktor RTS-a bio njen redakcijski kolega Aleksandar Tijanić. Vodila je TV emisije „Ovo Vas još nisam pitala” i „Pogodi ko dolazi na večeru”.

- Ko će gostovati i u kojim emisijama danas se određuje po partijskim i drugim parametrima. Ponosim se svojim emisijama, jer sam kao i mnoge stvari u svom životu uradila nešto pre vremena. Protivnik sam naoružanja, iako je jezik moje glavno oružje - kaže Mirjana.
Takođe ističe da na malim ekranima voli dokumentarne filmove i romansirane biografije zanimljivih ljudi. Nema mnogo omiljenih TV faca, ali najsimpatičnije su joj voditeljke Nataša Miljković i Aleksandra Simić.

Zadruga Marko Janjušević

print screen

Zadruga Marko Janjušević, Foto: print screen

Ono što ne voli na televiziji jesu rijaliti programi:

- Iako mislim sve najgore o rijaliti formatima, ponekad ih gledam. Mislim da je za nekoga ko se bavi analizom stvarnosti, fenomena savremene kulture, to vrlo važan segment. Šokiraćete se kada kažem da su svi rijaliti šou programi zapravo u biti jedan ozbiljan psihološki eksperiment kontrole uma, koji služi nekom drugom. Ljudi misle da to služi samo da se neškolovan narod, običan, očajan, ogorčen što nema posla, novca, budućnosti, zabavi i oraspoloži. Međutim, iznad svega toga stoji jedna mnogo opasnija stavr. Rijaliti programi nisu nastali kod nas, nego u epicentrima piramide Velikog brata - svetskih centara moći. Neverovanto je da je TV od one romantične ideje kako služi da nas informiše postala zapravo poluga onih koji žele da nas kontrolišu i da utiču na naše misli - da se bave kontrolom našeg uma - smatra Mirjana Bobić Mojsilović.

Kao udovica, Mira je u TV emisiji „Pod sjajem zvezda“ uživala uz starogradsku muziku u „Staroj kafani“, rekla da obožava vino i da je njen omiljeni tip muškarca vredan i nasmejan čovek. Kaže kako nema svoje obožavaoce, a poštovaocima njenog lika i dela poručuje:

- Verujte mi na reč - knjiga je najbolji, najdelotvorniji, najkreativniji i najjeftiniji način da popravimo svoje živote. Bez obzira na to da li ih samo čitamo ili i pišemo - u dahu će Mirjana. 

Komentari (7)

KK

15.09.2017 16:25

Super si Mirjana!

Iskreno

15.09.2017 17:01

Dzaba prica, kasno je, nema to ko vise da razume.

meda

15.09.2017 17:10

Sto se tice ovoga za rijalitije to je ziva istina. Toga je svestan svako ko ima i malo mozga.

meda

15.09.2017 17:10

Sto se tice ovoga za rijalitije to je ziva istina. Toga je svestan svako ko ima i malo mozga.

Ja

15.09.2017 17:13

Ziva istina..kolektivno ispiranje mozga...

R&K

15.09.2017 19:09

Ja ću da se setim ove izjave onog dana kada gospođa za određenu apanažu uđe u neki rijaliti. Gospođo Mojsilović nemojte da lažete sebe. Svesno ili nesvesno i Vi ste Vašim angažmanom u prošlosti bili učesnik nekih ranijih svetskih zavera. Ili Vi možda smatrate da ste danas ili ranije bili na liniji tradicije te da Vašim javnim delovanjem i umetničkim delima niste sablažnjavali neke ranije generacije. Ja Vam želim da budete u finansijskoj prilici da odbijete eventualne ponude ako već imate stav.

nedjo

16.09.2017 03:08

mnogo isfolirana dama