Kajl Skot, ambasador SAD u Beogradu
Tanjug Nemanja Jovanović
Američki ambasador se opremio: Kajl Skot

Vesna Lalić

Kajl Skot, Foto: Vesna Lalić

Skot je, posle obilaska agencije, novinarima rekao da saradnja sa tom institucijom traje već godinama i da je pitanje restitucije važno za SAD zato što ima mnogo američkih građana srpskog porekla kojima je oduzeta imovina u vreme i posle Drugog svetskog rata.

"Imamo veliki interes za vraćanje te imovine i američki građani znaju da u direktoru agencije Strahinji Sekuliću imaju prijatelja, koji je u svom radu fer i transparentan, iako nisu uvek zadovoljni rešenjem", rekao je Skot.

Ambasador SAD je naveo da je danas sa Sekulićem razgovarao o specifičnosti pitanja aktuelnog zakona i mogućnosti rešavanja pitanja porodičnih korporacija i poljoprivrednog zemljišta, za koje je rekao da su još otvorena.

Tema razgovora, naveo je Skat, bio je i novi Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, ocenjujući da je taj propis uzor za ovaj region.

"Zadovoljni smo tim zakonom koji se već sprovodi", rekao je Skot, navodeći da je imao interesantan razgovor sa Sekulićem tokom prve posete Agenciji za restituciju.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić rekao je da je Skot dao podršku agenciji i upoznao se sa njenim radom.

"Time je dao podršku ne samo agenciji, nego i Vladi Srbije i celoj državi, da ono što mi radimo pokazuje da znamo da radimo i najsloženije poslove, da smo uspešni i da ćemo u tome uvek imati podršku", rekao je Sekulić. 

Komentari (1)

DEDA MILUTIN

17.09.2016 15:09

PA KOJI TI INTERES IMAS MAJKETI DOSO IZ KO ZNA OTKUDA NISI NI CUO ZA SRBIJU A GLUMATAS SADA O NJENOJ IMOVINI KADA CE TE VI OKUPATORI INDIJANSKE ZEMLJE DA VRATITE INDIJANCIMA SVOJE.KAKO TE NIJE SRAMOTA SVUDA ZAVLACIS NOSINU AGRESORSKU.VRATICE SRBIJA SVAKOME SVOJE I JA CEKAM NA RED ALI STA TO TEBE BRIGA.MRZIM AMERIKU IZ DUSE JER NAM JE SAMO ZLO NANOSILA.