Bolest,rak
Profimedia
Bolest,rak

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Kako je objavila na Fejsbuku, ova mlada žena iz Bijeljine je imala zakazan pregled kod onkologa u 10 sati ujutru, a potom skener za 13.30, zbog čega je prethodno morala da organizuje zamenu smene na poslu i čuvanje dece.

"U bolnici sam bila u 9.45. Predala knjižicu, sve uredno. Kada sam u 10.30 videla da još nikoga ne prozivaju, prisla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada ću doći na red, jer zakazana sam u 10, a moram da stignem još i na skener. Gospoja sa one strane šaltera se izbečila na mene: 'Nemoj ti da gledaš na to što si zakazana u 10, vas 16 je zakazano u 10, kad vam podelim brojeve onda ćete ulaziti kako je ko došao'. Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11 sati nam gospoja podeli brojeve i meni dade broj 10" piše pacijentikinja.

 

Međutim, problem je očigledno tek počeo da se pojačava kad je, kako kaže, ponovo mirnim tonom, prišla šalteru i zatražila svoju knjižicu nazad. Kako je rekla, objasnila je da ne može ostati da sačeka tim tempom pregled jer ima zakazan skener a nakon toga obaveze na poslu i sa decom.

"Ona poče da viče: 'Pa šta, imam i ja decu! A, na pitanje zašto uopšte zakazuju kada su svima rekli da dođu u 10 sati, sestra je odgovorila 'ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su došli u 7 jutros da zauzmu mesto' kaze ona.

"Ženo draga čujes li se, zašto da zauzimam mesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne delite nam humanitarnu pomoć ovde, došli smo kod onkologa, zna se zbog čega ljudi ovde dolaze, nisam dosla od besa, niti zato što nemam ge drugo da ubijem vreme. Imam rak i došla sam na zakazan pregled".

Ni tu nije bio kraj naprijatnosti pacijentkinje jer je najveći šok tek usledio nakon komentara kada je rešila da napiše žalbu.

"Uzela sam knjižicu i otišla da napišem žalbu koju sam ubacila u sanduče. Galamila je zamnom 'Nemaš vremena da čekaš a imaš da pišeš žalbu! I nek si se ti našminkala a imaš rak!' Bravo gospođo sa šaltera", poručila je uznemirena pacijentkinja i najavila da će pisati i svim nadležnim institucijama i medijima.

"Svakako ću pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao što kaže, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloških pacijenata zakaže u isto vreme? Doktor? Direktor? Ministar? Žena na šalteru sama donosi takve odluke? Svi mi plaćamo da nam zdravstvo ovako funkcioniše, jer smo ovce glupe, koje ćute i puste da nas namerno teraju da još plaćamo i privatno lečenje".

Komentari (11)

U 10

22.04.2018 19:36

Ta da leti sa posla sutra e kamo srece da je drzava takva. Ne znaju kako da se zdravstvo dovede u red , evo ovako . Zdravstvo bi se popravilo za tili cas , samo nekoliko ovakvih pojava, a gde su tek oni koji daju lazne dijagnoze , ili onih sa pogresnim procenama ali i neljubaznih . Sta vredi kada niko ne cita zalbe zato treba sve javno pisati sa imenima i prezimenima pa neka tuze mozda tada i bude nesto .

ana

22.04.2018 21:30

@U 10 - niko ne zna ko sutra odlazi na onaj svet i danas.Žuti žutuju a rumeni putuju je stara izreka.

Jaca

23.04.2018 01:07

@U 10 - Pa oni nerade za narod,nego za sebe i putuju po Jahorini od nasih para.Treba da lete odande,cast izuzecima.Mafija u bjelim mantilima!Tesko nama

Madlena

23.04.2018 19:29

@U 10 - Trebali bi probati srediti zdravstvo tako kako kazete. Moj suprug je u Kanadi lezao na neurologiji, tamo je radila med. sestra nasa devojka iz Srbije . Na zapadu pacijent je uvek u pravu , pozalis se jednom, proveri se da li je zalba u redu ako se neko pozali drugi put nista se vise ne proverava cak i ako nije pacijent u pravu . Ovaj slucaj je za verovali ili ne.

Drago777

22.04.2018 21:36

Nece te da objavite ali u 90 % zdravsta zaposljeni preko veze namazani i nasminkani kao na stajgu a sta rade tamo medjusobno to mi svi znamo. A da ne rade i da su besni to stoji male im plate a primanje sigurno idi bre u inostranstvo slobodno zaposlicemo druge . Nego tamo ne primaju ako ne znas nego mar napolje a mozes i da odgovaras za ne znanje . Mom ocu odlagali operaciju pa zavrsio neka vam je na cas ta zakletva a i pred bogom cete odgovarati samo pred njim nema razlozi zbog cega

Drago777

22.04.2018 22:39

@Drago777 - Da dodam jos 59 godina imao moj otac radio ko crnac bio posten budala izgleda i nervirao se zbog stanje u drzavi bio tehnoloski visak 33 godine rintao nije docekao nista . Bg 14 zakazano 19 vratio ga u kovceg .dodjem dole da pokupim papire doktorke i sestre cerekaju se gledaju neke momke na fb polu gole doslo mi da ih podavim . Zato mene vise ne interesuje ova zemlja sve prodajem vise 99 sa 19 god da izgubim glavu zasta za nista ni dana staza a radim od 20 kao majmun .....itd itd

Jaca

23.04.2018 01:13

@Drago777 - Uzas,sve se raspada.U Bijeljini akuser sa noktima vjesticijim i niko nista.Doktori kriminalci,cast izuzecima. U Bijeljini nema doktora nego ubice! Zasticeni ko bjeli medvedi

Jox

22.04.2018 22:03

Tako je i u Srbiji. Otisli na Institut za majku i dete, vodili malu na kontrolu, imali zakazano u 9, jos 10 deteta je imalo zakazano u to vreme, a prozivanje je bilo u 11. Strasno. Bice sve gore, bolje ne moze sigurno.

D O

23.04.2018 04:36

Pa kakva drzava takav sistem cim je na celu Dodik.

NESO

23.04.2018 09:21

@D O - Pa ti tu drzavu ako smatras Bijeljinu obrati se Micicu Govedarici Ivanicu to je njihovo gnezdo tamo oni vladaju , pomoceti sigurno.

danka

23.04.2018 05:50

Zelim da pohvalim zeleznicku zdravstvenu ustanovu u Novom Sadu da ja licno nisam imala nekih problema sa zakazivanjem i nisam cula da salju pacijente u privatne ordinacije. Jedino sto u poslednje vreme kao i vecina zdravstvenih ustanova nemaju dovoljno specijalista u pojedinim sluzbama. Zelim im puno uspeha u daljem radu.