Naslednik: Filip Rebrača
Twitter
Naslednik: Filip Rebrača

Twitter

Naslednik: Filip Rebrača, Foto: Twitter

Zbog toga u subotu put Denvera kreću potpredsednik za mušku košarku Igor Rakočević, koordinator Saveza Vladimir Kuzmanović, trener univerzitetske selekcije Zoran Todorović, kao i fizioterapeut Dušan Sajić i ekonom Jovica Aničić.

Sve sa ciljem da na jednom mestu okupe igrače rođene od 1993. do 1999. godine sa kojima će raditi tokom narednih deset dana.

Na spisku igrača koji će trenirati u Denveru su Miloš Vraneš, Filip Rebrača, Ivan Lukić, Aleksa Jugović, Miloš Apić, Luka Vasić, Sebastijan Skoko, Marko Tomić, Aleksa Nikolić, Ilija Stoiljković, Matija Milin, Nikola Vujović, Luka Anđušić, Miloš Jović, Novak Topalović, Luka Filipović, Đorđe Šljivančanin, Mladen Đorđević i Jovan Crnić.

Svetski i evropski šampion: Željko Rebrača

profimedia

Svetski i evropski šampion: Željko Rebrača, Foto: profimedia

- Sve pohvale ljudima u KSS-u. Novi predsednik Predrag Danilović je odmah prihvatio ideju, shvativši važnost ovog projekta. Igor Rakočević je svakodnevno bio do kasno uveče na telefonu i vezi putem mejla sa ekipom iz Amerike, jer je trebalo mnogo toga završiti, posebno oko strogih NCAA pravila plaćanja karata i ostalih detalja o kojima se moralo voditi računa. Istakao bih i spremnost momaka da se odazovu pozivu, što je isto za svaku pohvalu. Krajnji cilj je da obezbedimo utakmice sa američkim univerzitetima. Još pre nekoliko godina sam sebi zadao zadatak da probam da dođem do toga i iskoristim naše odlične odnose sa ljudima iz njihovog saveza. Težićemo da pred početak sezone napravimo selekciju ili dve, koje bi mogle, naravno uz dozvolu klubova, da odu put Amerike i u nekih desetak dana odigraju pet-šest utakmica - poručio jeza „Alo!“ sa puno elana u glasu selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Posebno upečatljivo ime među momcima koji će pokušati da ubede čelnike našeg saveza da im je mesto u reprezentativnim selekcijama jeste Filip Rebrača. Reč je, naravno, o sinu čuvenog centra Željka. Ovaj momak, rođen 1997. godine, tranutno je u srednjoj školi „Ralston Veli“ u američkoj državi Nebraska.

Komentari (1)

Петар

12.05.2017 15:49

Жељко је краљ