stanica sklonište
Foto: Printscreen/dailymotion.com/SWNS

Njihov "dom" je zapravo napuštena autobuska stanica na Bristol Roudu, koju su pre sedam meseci pretvorili u utočište od stakla i metala. Destini, koja sama takođe ima autizam, smatra da je život u autobuskoj stanici sa svojima bezbedniji nego u privremenom smeštaju sa zavisnicima od droge.

stanica sklonište

dailymotion.com/SWNS

 

Iako im je ponuđen privremeni smeštaj od strane vlasti, Destini ne želi da se odvoji od majke, te su odlučili da ostanu zajedno. Trio je uložio napore da svoje skromno utočište učini prijatnijim, nabavivši tepih, zavese, komodu i druge sitnice. Dobili su i donacije u vidu baštenskih stolica, kante za smeće i vreća za spavanje.

Koristeći selotejp i karton koje su dobili od studenata, popravljali su krov i zidove skloništa. Iako su prvobitno spavali ispred restorana, premestili su se na autobusku stanicu nakon intervencije policije.

Nakon sedam meseci života na ovom neobičnom mestu, gradsko veće Birminghama je objavilo da će autobusku stanicu srušiti za nekoliko nedelja, prisiljavajući ovu porodicu da traži novo sklonište.

Destini ističe da ne želi da napusti mesto koje su pretvorili u dom, ali će biti primorana ukoliko ne pronađu drugo rešenje.

Gradske vlasti su ponudile smeštaj, ali su ga oni odbili, izražavajući zabrinutost zbog prisustva zavisnika od droge u tim objektima. Destini je istakla da želi da ostane sa svojom porodicom i da se oseća sigurno, ali da im je potrebna pomoć zajednice.

Ova priča nas podseća na nužnost solidarnosti i podrške prema onima koji su u potrebi, posebno u situacijama kada tradicionalni oblici pomoći ne pružaju adekvatno rešenje.

(stil.kurir.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading