"SAD DOMAĆI TREBA DA RADE RODITELJI" Zadatak iz matematike za prvi razred osnovne škole zbunio celu Srbiju (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Ništa tako brzo ne napravi razdor među roditeljima u Srbiji kao težak školski zadatak najmlađih osnovaca - što je nedavno dokazao još jedan nerazumljivi zadatak iz matematike.

Na instagram profilu "Bubbica" jedna majka podelila je zadatak iz matematike za prvi razred osnovne škole koje je njeno dete dobilo da reši za domaći zadatak. Međutim, zadatak ne samo da je zbunio osnovca nego i samu majku, koja se brže bolje požalila ljudima na internetu.

Kako se može videti na snimku koji je majka objavila, zadatak broj 9 je taj koji je zadao glavobolju i roditeljima i detetu.

"Zapiši sve dvocifrene brojeve kojima je:

1) cifra desetica za 5 veća od cifre jedinica.

2) cifra jedinica za 5 puta veća od cifre desetice", glasi zadatak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija 🌻 (@bubbica)

"Jadna deca i jadni roditelji"

Majka je pitala pa izazvala raspravu širokih razmera. Dok su neki smatrali da ne postoji ništa teško ili komplikovano u datom pitanju, drugi su se ipak složili sa majkom da ovakvi zadaci nisu za prvake.

"50, 61, 72, 83, 94...16, 27, 38, 49. Ako je ovo teško, onda je degradacija mentalnih sposobnosti zaista napredovala", "Ovo je za prvi razred?", "Strašno, što je najgore ne znaju da čitaju još kako treba, a tek da rade sa razumevanjem ovakve zadatke. Nije fora da mame i tate rade zadatke", "Možda zadatak nije predviđen da ga dete radi samostalno ali ovde se dotični žale na to da iako su odrasli, ne razumeju zadatak jer je nejasno napisan a kamoli da ga oni objasne deci. A ja znam da ima dece koja ovo rešavaju samostalno. Tako da, zapitajte se", "Jadna deca i jadni roditelji", "Ovo je najjednostavnija logika druže, kako ne razumete", "Pre su domaći radila deca a sad izgleda šalju domaći da rade roditelji", pisali su oni.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading