šaht
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Neverovatna situacija u Australiji. Vatrogasci su u ponedeljak oslobodili 38-godišnjaka nakon što je proveo više od 30 sati u mreži podzemnih cevi u Brizbejnu, prenosi Bi-Bi-Si.

Razlog? Muškarac, koji je učestvovao u dve saobraćajne nezgode, dan ranije se sklonio u kanalizaciju da bi se sakrio od policije.

Prolaznik Džejms Lingvud obavestio je policiju u ponedeljak da je muškarac zaglavljen u kanalizaciji u australijskom gradu Brizbejnu.

Bio je zarobljen u podzemnom sistemu cevi više od 30 sati i bio je do kolena u vodi kada su vatrogasci uklonili ploču kako bi mogao da izađe. Begunac je zadobio nekoliko ogrebotina i na kraju je lečen od hipotermije.

Čovek je prvobitno rekao vlastima da je otišao u kanalizaciju da pronađe svoj telefon, ali je policija Kvinslenda otkrila sasvim drugu priču.

On se zapravo krio tamo da bi pobegao policiji nakon što je u nedelju izazvao dve saobraćajne nezgode. Najpre se automobilom zakucao u policijsko vozilo, a potom i u drugi automobil, nanevši lakše povrede vozaču.

Zatim je osumnjičeni navodno iskočio iz svog automobila i otišao sa lica mesta peške, pre nego što se sklonio u kanalizaciju.

Džejms Lingvud je za Courier Mail rekao da je prvi put razgovarao sa čovekom u nedelju nakon što je čuo glas koji dolazi iz odvoda.

"Činilo se da je dobro i rekao je da može da izađe odakle je ušao, pa sam ga ostavio samog", rekao je.

Ali u ponedeljak, kada se vratio na istu lokaciju, odlučio je da preduzme našto nakon što je ponovo čuo čoveka na istom mestu.

(b92)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading