žena krijumčari bube
Foto: Printscreen/www.metro.co.uk

Stigla je na treći najprometniji aerodrom u zemlji u i snimljena je kako se bori da podigne svoj kofer na skener za prtljag. Ali rendgenski aparat je otkrio nekoliko anomalija u njenoj torbi, saopštila je juče kineska Generalna uprava carina.

Nakon pregleda, carinici su unutra pronašli stotine pojedinačno umotanih buba, od kojih su neke još bile žive i puzale su oko njene torbe. Pokušala je da ih sakrije ispod paketa grickalica, objavile su novine Sing Tao Daili.

Policajci su izbrojali 11 vrsta buba, uključujući japansku bubu jelena Atlas rhinoceros bubu, Goliathus orientalis i jelena sa narandžastim leđima, kojih je bilo 125 primeraka. Sve ove bube se smatraju „vanzemaljcima“ u Kini.

Nijedna od ovih buba ne živi u zemlji prirodno, pa se smatraju egzotičnim vrstama.

Kineski granični i carinski zvaničnici udvostručili su provere poslednjih godina kako bi se borili protiv rastućeg tržišta egzotičnih kućnih ljubimaca.

Milion ljudi u Kini, mnogi iz imućnijih porodica, poseduju egzotične kućne ljubimce prokrijumčarene iz inostranstva. To uključuje majmune, krokodile i tropske ptice, piše metro.co.uk. 

Carina u Sjamenu, na jugoistočnoj obali Kine, saopštila je u ponedeljak da je presrela prilazni brod sa više od 20.000 živih bubašvaba. Kontrola štetočina je pozvana zbog straha da bi insekti mogli da prenesu šigelu ako pobegnu.

Naredba o 'ulasku i izlasku u karantin životinja i biljaka' sprečava da se bilo koji 'štetni organizmi šire' u Kinu i narušavaju ekosistem i farme zemlje.

Sličan zakon o biološkoj bezbednosti pomaže „da se postigne harmoničan suživot čoveka i prirode“ tako što čini nezakonitim uvođenje životinjskih vrsta bez odobrenja.

Prenošenje ili slanje živih životinja i biljaka u Kinu je zabranjeno.

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading