devojka ima rak
Foto: Printscreen/tiktok.com/healingwithbailey

Medicinska sestra sa Floride po imenu Bejli Mekbrin, kojoj je 2021. dijagnostikovan rak debelog creva trećeg stadijuma, otkrila je da ima tu bolest kada je počela da podriguje deset puta dnevno, što je bilo nešto o čemu ranije nije mnogo razmišljala. Borila se sa čudnim simptomima, od kojih su najteži bili bolovi u stomaku i refluks kiseline, koji su se vremenom razvili.

Uprkos činjenici da je 24-godišnjakinja vodila aktivan, zdrav način života koji je uključivao brojne odlaske u teretanu svake nedelje, ona je i dalje mogla brzo da prepozna da nešto nije u redu sa njenim telom.

„Vežbala sam 5-6 puta nedeljno neprekidno najmanje 14 meseci“, kaže ona.

"Prvi znak da nešto nije u redu - iako to tada nisam znala - bio je kada sam počela da podrigujem."

devojka ima rak

tiktok.com/healingwithbailey

 

„Podrignula bih 5-10 puta dnevno. Ovo za mene nije bilo normalno. Zapravo, retko sam ikada ranije podrignula i zato sam primetila koliko je to čudno. Ali, iskreno, nisam previše razmišljala o tome. Nikad nisam mislila da bi to moglo biti povezano sa tako strašnom bolešću“, dodala je ona.

Nakon neočekivane operacije u januaru, Bejli bi trebalo da se podvrgne hemoterapiji do kraja avgusta. Bejli sada radi hemoterapiju u pokušaju da izleči bolest. 

Rekla je da je podrigivanje počelo prethodne godine, ali je zanemarila osnovne znakove upozorenja sve dok nije uznapredovala do tačke u kojoj je izazivala mučan refluks kiseline. Njeni lekari su na kraju dijagnostikovali da je njeno stanje povezano sa anksioznošću. Bejli je iznenada izgubila apetit, a mučna nelagodnost u stomaku je sprečila da ode u toalet.

Ona je bila iskusna medicinska sestra koja je prijavila da oseća „opstrukciju“ koja se dešava u njenom telu. CT skeniranje je otkrilo da je 'opstrukcija' zaista tumor koji se razvija u njenom debelom crevu.

Bejli je rekla: „Nikada u milion godina nisam pomislila da je bilo koji nejasan simptom koji sam imala zapravo rak debelog creva treće faze.''

Bejliin rak je veoma redak za njene godine. Samo dve osobe od svakih 100.000 dobiju dijagnozu svake godine sa Bejlinim oblikom raka, što ga čini izuzetno neuobičajenim oblikom bolesti.

„To je zaista bilo vantelesno iskustvo. Osećala sam se kao da sedim u uglu sobe i gledam kako mi postavljaju dijagnozu. Vreme se činilo kao da se usporava, a moj otkucaj srca ubrzava. Bila sam u potpunom šoku“, kaže ona. 

@healingwithbailey Initial diagnosis can be the most stressful time which makes it difficult to know that to do/ask. Here are some things that I think are important to ask when you’re diagnosed 🤍🎗️ #diagnosis #cancersucks #healing #fyp ♬ original sound - Bailey McBreen

Mekbrin je donela hrabru odluku da će se boriti sa bolešću uprkos poražavajućim vestima koje je primila, piše themindunleashed.com

Rekla je: „Odbijam da dozvolim da me to definiše. Činim sve što mogu ljudski da se borim protiv ove bolesti. Prešla sam na potpuno netoksičan život – svi moji kozmetički proizvodi, sredstva za čišćenje u domaćinstvu i posuđe su netoksični. Rak ne diskriminiše. Sve što je za vas novo, čak i ako se inače smatra normalnom stvari, treba da proverite."
BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading