Pas
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Kristijan Iličić, travel bloger iz Hrvatske opisao je svoje putovanje u Gvatemalu kao jedno od najlepših putovanja na kojima je bio. Ne samo zbog toga što se, zajedno sa svojom izabranicom Andreom penjao na vrh ugaslog vulkana Acatenango što je bilo neverovatno teško, već i zbog jednog psa koji ih je pratio u stopu.

Najemotivniji trenutak sa ovog putovanja u Americi, bio je kaže dan kada su rano ujutru ustali kako bi stigli na sam vrh Acatenanga i uhvatili izlazak Sunca. Prilično težak uspon koji je od njih uzimao zadnji atom snage, popravio je jedan pas koji ih je, navodi na svom TikTok profilu, pratio u stopu ali i naveo da u sekundi shvate koliko je život lep!

"Bio je to toliko težak uspon, da smo svako malo posustajali, crpili zadnje atome snage, bili na totalnoj ivici. Uspon nas je iscrpio i fizički i psihički. Sve to vreme, još od samog podnožja planine za nama je išao ovaj pas. Nekako, kao da je osećao da mora biti tu.

Stigli smo na vrh na kojem je užasno duvao vetar i prodirao u kosti. Nakon kraćeg boravka gore, Andrea se spustila petnaestak metara niže da se skloni od vetra i potpuno iscrpljena sela na kamen.

"Emotivan i nestvaran trenutak"

@kristijanilicic Jedno od najljepših putovanja na kojima sam bio bilo je putovanje u Gvatemalu. Ovo je najemotivniji trenutak s toga putovanja, kad smo se penjali na vrh ugaslog vulkana Acatenango s kojega smo željeli promatrati erupcije sa susjednog vulkana Fuego. Uspon je bio nevjerojatno težak, zbog hladnoće, zbog rijetkog zraka, jedva samo se dovukli do basecampa. Ni u basecampu se nismo baš ugrijali, cijelu noć smo uz smrzavanje slušali eksplozije susjednog vulkana. Zvijer u ledenoj noći. Drugi dan smo ustali u četiri u jutro da bismo stigli na sam vrh Acatenanga i uhvatili izlazak sunca. Bio je to toliko težak uspon, da smo svako malo posustajali, crpili zadnje atome snage, bili na totalnom rubu. Uspon nas je iscrpio i fizički i psihički. Sve to vrijeme, još od samog podnožja planine za nama je išao ovaj pas. Nekako, kao da je osjećao da mora biti tu. Dosegli smo vrh na kojem je užasno puhao vjetar i prodirao do kostiju. Nakon kraćeg boravka gore, Andrea se spustila petnaestak metara niže da se skloni od vjetra i posve iscrpljena sjela na kamen. U tom trenutku joj je prišao ovaj pas i pružio joj šapu. Izgledalo je kao da je tješi ili joj govori, dobro si, tu smo, sve je okej. Bila je to jedna toliko čista emocija i Andrea je počela plakati. Toliko emotivan i nestvaran trenutak. Život je na taj način, tamo na vrhu Acatenanga, nakon sve muke, svih napora, sveg prolivenog znoja i sveg onog smrzavanja jednostavno rekao: "Volim te." #animallove #ljubav #kristijanilicic #pas #pasjaljubav #doglove #loveanimals #guetamala #acatenango #fuego #volcano #avantura #andreatrgovcevic ♬ original sound - Kristijan Ilicic
U tom trenutku joj je prišao ovaj pas i pružio joj šapu. Izgledalo je kao da je teši ili joj govori 'dobro si, tu smo, sve je okej'.

Bila je to jedna toliko čista emocija i Andrea je počela da plače. Toliko emotivan i nestvaran trenutak. Život je na taj način, tamo na vrhu Acatenanga, nakon sve muke, svih napora, sveg prolivenog znoja i sveg onog smrzavanja jednostavno rekao: 'Volim te'", napisao je Kristijan u opisu svog videa na TikToku.

"Ovo u životu nisam video"

Takođe, kako se može videti i čuti na snimku, dok je njegova žena Andrea plakala i mazila psa, koji je jednako uživao u njihovom društvu, Kristijan je oduševljeno rekao:

"Kako je znao da ti je teško i došao je da te uteši. Neverovatno, ovo u životu nisam video!".

Kasnije, par je i nahranio psa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading