OPREZ! U 2024. STIŽU JOŠ 3 RETROGRADNA MERKURA Ovi znakovi bi trebalo DOBRO da se paze
Shutterstock

Kada pređe u retrogradno stanje, izgleda kao da se kreće unazad, a njegovo naopako kretanje primetno ometa pre svega komunikaciju, ali planove mnogih od nas i po nekoliko nedelja.

Kao i uvek, tako i tokom 2024. godine, kada Merkur krene retrogradno, to bi moglo da izazove neke probleme, a prema pisanju "Hidnustan Times-a", astrolozi predviđaju kada bi trebalo da budemo oprezniji.

Sa prvim retrogradnim Merkurom za 2024. godinu smo, srećom, već završili, jer je 1. januar bio zahvaćen ovim planetarnim aspektom. Ostaju nam još tri retrogradna Merkura. 

Drugi retrogradni Merkur 2024.: Od 1. aprila do 24. aprila 

U ovom periodu Merkur je retrogradan u vatrenom znaku Ovna. Kako Ovnovi često poseduju visok nivo energije i skloni su brzopletom donošenju odluka, ovaj aspekt može da izazove napetost i sukobe između različitih horoskopskih znakova.

Za sve je ključno u ovom periodu, a naročito za vatrene znake, da razmišljaju o svojim rečima pre nego što ih izgovore. Žurba u komunikaciji može nenamerno da izazove emocionalne povrede ili različite sporove.

Treći retrogradni Merkur 2024.: Od 4. do 27. avgusta

U prvom delu ovog perioda Merkur će biti retrogradan u Devici, a potom prelazi u Lava. Početna faza naglašava pažnju na detalje i pedantnost u zadacima. Međutim, kako bude prešao u Lava, komunikacija bi mogla da postane izazovna.

Lavovi su obično ličnost koje cene da im se divi, ali se veoma teško bore sa upućenom kritikom. Tako ova period može donese poteškoće, posebno u vezi sa ljubavnim pitanjima. Od suštinskog je značaja za sve pojedince da budu oprezni u komunikaciji kako bi sprečili zabunu ili nesporazume.

Četvrti retrogradni Merkur 2024.: Od 25. novembra do 15. decembra

Merkur se još jednom kreće retrogradno, ovog puta unutar Strelca. Pojavljuje se predprazničnom periodu, što bi moglo da poremeti mnoge planove vezane za putovanja i porodična okupljanja.

Preporučuje se da svi pažljivo pregledaju svoje putne aranžmane i potvrde rezervacije kako bi sprečili potencijalne komplikacije. Uz to, uzdržavanje od nepotrebnih argumenata može da pomogne da izbegnete kasnija žaljenja zbog izgovorenog ili sukobe, piše Ona.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading