OSIM ŠTO SLUŽI KAO UKRAS I LEČI: Kako nakit utiče na zdravlje?
Foto: Shutterstock

Različite vrste nakite, različito deluju na zdravlje.

Zlato

Trebaju ga nositi oni koji su skloni sinusnim glavoboljama i oni koji pate od bolova u sinusima, naročito s desne strane lica.

Aurum muriaticum je, recimo, homeopatski lek koji je zapravo rastvor zlata. Nošenje zlatnog nakita može pomoći onima koji imaju sledeće simptome (i osobine prema homeopatskoj nomenklaturi): depresivnost, introvertnost, preterana ozbiljnost i osetljivost, naglašen ponos.

To su uglavnom mirni, profinjeni, ozbiljni, vredni i odgovorni ljudi koji iznenade naglim izlivom besa, očaja, koji postavljaju sebi visoke ciljeve, dugo i snažno pate i tuguju nakon rastanka od dragih, posle nečije smrti, ili ljubavnog razočarenja. Osećaju potrebu za osvetom. Mogu imati i samoubilačke namere, a u suštini imaju strah i prezir od smrti.

Mogu patiti od bolova u kostima, reumatskih poremećaja, glavobolja, mogu imati otok žlezda, sklonost malignitetima, hronične opstrukcije gornjih disajnih puteva. Mogu patiti od srčanih poremećaja, uvećanja srčanih komora, visokog pritiska. U toku sna često ječe, imaju noćne more, a imaju i pojačanu seksualnu želju.

Srebro

Oni kojima više odgovara srebrni nakit, bez obzira na godište i spol, odgovara i homeopatski lek argentum nitricum (srebro).

Nakit od srebra možete nositi isto kao i zlatni, jer deluje na iste meridijane, s tim što treba potencirati ogrlice uz sam vrat, jer je grlo često upaljeno, ili prstenje na četvrtom i petom prstu koji korespondira s tankim crevom, srcem i stomakom (može i na drugom koji korespondira s debelim crevom).

Bakar

Odgovara onima koji pate od čestih grčeva kao posledica psihičkih problema, naročito kritika koje teško podnose. To su dobre duše koje svima žele pomoći i ugoditi, a sebe stavljaju u drugi plan.

Ako im okolina ne uzvrati ljubav, mogu postati maliciozni. Plašljivi su i često imaju čudne ideje. Koža im može biti plavičaste boje ili mogu patiti od čireva na koži, raznih izraštaja, ili psorijaze. Neretko pate i od jakog grčevitog kašlja, astme, osećaja gušenja, angine pektoris sa slabim pulsom, uznemirenosti ili salom oko srca. Mogu imati tamne fleke na licu, posebno žene.

Često štucaju, osećaju mučninu koju smiruju hladnom vodom i metalni osećaj u ustima, kao i razne očne poremećaje. Oni koji sebe prepoznaju u ovim simptomima mogu nositi bakarni lančić ili narukvicu, da smire trzajne pokrete ruku i da aktiviraju meridijan pluća i srca.

Platina

Odgovara osobama koje pate od glavobolja i utrnutosti lica. Podrhtavanje očnih kapaka je takođe često, zuji im u ušima, ili imaju bolove u ušima, krvarenja iz nosa, bol u korenu nosa, osećaj hladnoće na licu. Česti su i stomačni problemi posebno u donjem delu stomaka, ili tačno u predelu pupka. Ginekološki problemi su česti i brojni kao i bolovi u leđima, posebno u donjem delu kičme, kao i trnjenje i žmarci u nogama, grčevi ili osećaj kao da hramlju.

Vrste nakita

Lančići

Lančići omogućavaju jasne misli, duhovni spokoj, otklanjaju probleme sa sinusima i očima, nesanicu.

Lančić oko vrata aktivira tiroidnu žlezdu i petu čakru. Preporučuje se za disajne probleme na nervnoj bazi, za probleme sa grlom, uznemirenost, usplahirenost i osećaj nemoći.

Prstenje

Prstenje treba nositi na drugom prstu kod problema disajnih puteva, na trećem prstu kod bolova u perikardu u predelu grudnog koša, opšte slabosti, manjka optimizma i životne radosti, sa smanjenom seksualnošću.

Prsten treba nositi na četvrtom prstu kod stomačnih poreblema i to zlatno prstenje i prstenje od platine kod slabog rada stomačnih organa, a srebrno – za smirenje tegoba s bubrezima, gušoboljom, otocima na licu, bolovima u ramenu i laktu.

Prsten na malom prstu se nosi kod srčanih tegoba i problema s tankim crevom.

Narukvice

Narukvice pojačavaju cirkulaciju. A okrugla forma narukvica trebala bi zaustaviti energiju i smanjiti energetski gubitak. Narukvice pomažu ženama da očuvaju svoju snagu.

Minđuše

Mogu se nositi kod glavobolja, problema s ušima, očima, zubima.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading