KRALJ IGARA NA SREĆU ILI PREVARANT Stefan je čak 14 puta osvojio džek-pot, a ovo je njegov način biranja brojeva
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Stefan Mandel, poreklom iz Rumunije, je kralj igara na sreću – džekpot je osvojio 14 puta zahvaljujući svojim matematičkim kombinacijama, a policija i istražni organi u Australiji i SAD bezuspešno su pokušavali da pronađu bilo šta protivzakonito u njegovim sistemima i kombinacijama.

Živeo je teškim životom u Rumuniji tokom 60-ih godina i svim silama se trudio da se preseli na Zapad. Njegova mesečna plata bila je 88 dolara, tako da je jedini način da prikupi novac bio varanje na lutriji, ali bez kršenja zakona.

Mandel je pobegao iz Rumunije – on je po struci ekonomista, odlično razume brojeve i jedan je od, kako prenose mediji, čudotvoraca koji ih razumeju na intuitivnom nivou.

Tako je osamdesetih godina prošlog veka napravio sistem i pogodio glavni profit. Do danas je pogodio čak 14 puta! Mandel je jednom u Rumuniji izračunao da ako kupi srećke sa određenim brojevima, može biti siguran da će dobiti barem drugi najbolji dobitak.

Nagovorio je dvojicu prijatelja da takođe ulože novac, jer nije bilo jeftino kupiti toliko srećki - i dobili su. Oni su osvojili nagradu koja je u to vreme bila jednaka 18-godišnjoj plati.

Mandel je za portal „Planeta novac” rekao da se on i njegova porodica preselili u Australiju, gde je dodatno usavršio svoj sistem. „Naoružao” se kompjuterima i izračunao sve kombinacije koje je morao da završi da bi bio siguran da će pobediti. Ali trebalo mu je više novca. Pronašao je investitore i počeo da pobeđuje iznova i iznova.

Osvajanjem velikih suma novca kroz igre na sreću, Mandel je primorao australijske vlasti da promene pravila tako da više ne može da upravlja svojim sistemom.

Zatim se okrenuo lutriji u Virdžiniji, SAD. Taj loto je bio zanimljiv jer je to bila najmanja kombinacija od svih ostalih kombinacija u Americi. Izračunao je da mu je za uplatu potrebno 7,1 milion dolara i dovoljno kombinacija. A sve je bilo utoliko bolje što je danima mogao da popunjava listiće kod kuće.

Devedesetih je prikupio novac od investitora i doveo lutriju u Virdžiniji u očaj. Čekao je da džekpot bude dovoljno velik da se isplati. Kada je došlo vreme, popunio je sve potrebne brojeve za tri dana u svom domu u Australiji. Tada je prva nagrada bila 27 miliona dolara - ponovo je platio i pogodio.

Operacija je zahtevala mnogo logistike. Angažovao je 30 računara i 12 laserskih štampača da bi mogao da odštampa listiće. Utrošili su između 20 i 30 tona papira. Samo slanje listića u Virdžiniju košta 60.000 dolara. Odatle su ih delili preko „kurira” desetinama svojih „službenika” da ih plaćaju na benzinskim stanicama i prodavnicama u Norfolku.

Međutim, nekoliko sati pre isteka roka za plaćanje, jedna od radnji je prestala da prima uplate. Uplatili su između šest i sedam miliona listića, ali nisu bili sasvim sigurni u uspeh.

"Kada je izašla kombinacija od 27 miliona dolara, svi su bili dva metra u vazduhu", rekao je Mandel. Lutrija Virdžinije je pokušala da zaustavi isplatu, ali se ispostavilo da je sve bilo savršeno legalno. Mandel je bio mozak operacije i platio je sebi honorar od 1,7 miliona dolara kao konsultant.

Od silne želje za ovom „lotomanijom“ Stefan je 1995. bankrotirao, a potom proveo 20 godina u zatvoru u Izraelu zbog prevare. Sve američke države su od tada uvele zakone koji zabranjuju korišćenje Stefanove strategije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading