PROKLETSTVO DOBIJENO NA LUTRIJI Osvojivši džekpot sreći bračnog para nije bilo kraja, ali za par meseci njihova priča poprima tragičan obrt
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Bio je to san svakog para - vlasnik muzičke radnje Adrijan (41) i medicinska sestra Džilijan (40) su se borili da sastave kraj s krajem kada su jedne noći 2012. godine uključili TV i otkrili da se su izvučeni njihovi brojevi i da su preko noći zahvaljujući lutriji postali milioneri. Par je bio oduševljen svojom srećom, ali malo su znali, stvari će početi da se raspadaju samo nekoliko meseci kasnije.

Za nekoliko kratkih godina Džilijan će otkriti kako je želela da nikada nije izašla u javnost, opisujući kako je pobeda od 148 miliona funti EuroMillions-a razbila njenu porodicu.

"Novac je trebalo da učini sve srećnim", rekla je novinarima tada uplakana Gilijan. Gillian, 43, koja je raskinula se sa tadašnjim suprugom Adrijanom samo 15 meseci nakon pobede, par je podelio novac i Gillian se preselila iz svog doma u Safolku nazad u Škotsku.

PROKLETSTVO DOBIJENO NA LUTRIJI Osvojivši džekpot sreći bračnog para nije bilo kraja, ali za par meseci njihova priča poprima tragičan obrt

Foto: Profimedia

 


Otvorila je kompaniju za nekretnine u Angusu, zapošljavajući svog najboljeg druga, ali se par navodno posvađao oko pasa. Gillian je takođe optužena da je napala svog bivšeg, ali je oslobođena zbog nedostatka dokaza. Udala se za Brajana Dinsa (38) u blizini Sent Endrjuza u avgustu 2018, šest godina do dana nakon njenog džekpota. Sada koristi prezime svog novog muža.

U međuvremenu, Adrijan se verio za stabilnu devojku, 16 godina mlađu od njega, nakon šest nedelja veze nakon razlaza sa Gillian. Konačno je prodao vilu od 10 miliona funti koju je kupio sa svojom bivšom ženom nakon njihovog dobitka na lutriji, za koju je rečeno da je za njega bila puna tužnih uspomena.

Nakon niza propalih veza, prijatelj je otkrio da je Adrijan samo želeo da se oslobodi gomile luksuza. Rekli su za Sun: „On krivi kuću za svu nesreću koju je imao u ljubavi. „Kaže da je prelazak iz njegovog starog, srećnog života doneo svu nesreću koju je imao. „Od kada je Gillian otišla, on je samo želeo sa nekim da podeli svoje milione, ali to nije uspeo".

Tragedija se ponovo dogodila kada je njihov sin našao u životnoj opasnosti nakon užasne nesreće na motoru. Izveštaji iz septembra 2021. otkrili su da je 13-godišnjeg Kamerona udario automobil kojim je upravljala njegova sestra Ejmi (15) u prizemlju vile njegovog oca.

PROKLETSTVO DOBIJENO NA LUTRIJI Osvojivši džekpot sreći bračnog para nije bilo kraja, ali za par meseci njihova priča poprima tragičan obrt

Foto: Profimedia

 

Adrianov prijatelj je tada rekao za Sun: "Adrijana je jednostavno izjedala krivica. On je dozvolio sinu i ćerki da tim vozilima izlaze po imanju. Njegova ćerka je premlada da se vozi javnim putem, ali pošto je to privatno imanje, nije joj bila potrebna dozvola. Deca su bila poverena na čuvanje njemu dok  im je mama bila u Škotskoj. Podrazumeva se da je Kameron stavljen u indukovanu komu nakon nesreće, ali se od tada oporavio".

Nažalost, njihova priča nije jedinstvena, lična tragedija je pratila živote mnogih dobitnika lota tokom godina.

Tragedija prati jasan obrazac - radost pobede zamenjena je očajem, jer ili prolaze kroz bogatstvo, ili im lični životi postaju neverovatno stresni.

Karl Krompton osvojio je 11 miliona funti na Nacionalnoj lutriji sa 23 godine 1996. godine, ali je Karl pao u tešku depresiju nakon što ga je napustila devojka iz detinjstva.

Margaret Loughrei je osvojila glavnu nagradu od skoro 32 miliona evra u novembru 2013. dodine, odmah nakon što se prijavila u Zavid za nezaposlene . U roku od nekoliko nedelja nakon njenog džekpota, pritisak  neočekivanog dobitka postao je prevelik i prekinula je veze sa svojom porodicom - ali ne pre nego što ih je dala po milion evra svakom članu svoje porodice, kao i nekolicini svojih najbližih prijatelja.

U roku od nekoliko meseci, ona je propala, a zatim joj je 2015. naređeno da odradi 150 sati društveno korisnog rada zbog napada na taksistu nakon pijanstva.

Godine 2019. rekla je da ju je njen dobitak na lotu „poslao u pakao i nazad“, dodajući:

"Novac mi nije doneo ništa osim tuge. Uništio mi je život".

Li Rajan je bio jedan od prvih pobednika, osvojivši neverovatnih 6,5 miliona funti nedeljama nakon što je nacionalna lutrija pokrenuta 1994. On je svoj dobitak potrošio na luksuzne automobile, helikopter i vilu od 2 miliona funti. Ali kasnije je bio u zatvoru zbog rukovanja ukradenim automobilima i proveo vreme kao beskućnik u Londonu, a kasnije je tvrdio da je njegov džekpot "proklet".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading