DOKTOR NESTOROVIĆ NE PRESTAJE DA ŠOKIRA Da li je tvrdnjama o reinkarnaciji stvarno otišao predaleko?
Foto: Printscreen/instagram

Popularni doktor Branimir Nestorović  privlači pažnju svojom otvorenošću za teme koje jedni smatraju duhovnim istinama, a drugi nedokazivim teorijama, pa i ne čudi da u knjizi objašnjava da se "čitav život kretao između materijalizma i spiritualizma".

Kvantna fizika ne poznaje pojam smrti, smrt je samo promena stanja energije, duša se može vratiti u telo umrlog“, navodi reči Nikole Tesle iz 1926. godine u svojoj knjizi „Između dva sveta“, u kojoj je veliki deo posvetio reinkarnaciji.

Svet van tela

Ideja da se svet nalazi van našeg tela ima zanimljive implikacije. Kvantna fizika ne poznaje pojam smrti. Smrt je samo promena stanja energije. Duša se može vratiti u telo umrlog. Ovo je osnova Tesline ideje o životu i smrti, koja je bazično budistička. Na pitanje da li je moguća reinkarnacija, Tesla odgovara (1926): „Naša tela su sačinjena od molekula“ – citira velikog naučnika Nestorović i zaključuje:

Kada umremo, naša tela se razlažu na njih. Da li ovi molekuli zadržavaju sećanje na prethodno telo? Uzmite dva molekula vodonika iz tela umrlog i više molekula kiseonika. Ako joni vodonika imaju preferenciju da se vežu s molekulom kiseonika iz prethodnog tela, reinkarnacija je dokazana. Iako proces može trajati decenijama, na kraju će se opet spojiti molekuli koji su bili zajedno u telu. Isto kao što se pojedinci iz dalekih zemalja na kraju nađu u ogromnom gradu.

Poznati lekar, potom, prelazi na trenutak i uzroke smrti.

U klasičnim medicinskim udžbenicima zastoj srčanog rada je centralni događaj u trenutku smrti. Proučavanja pacova su pokazala da kada se životinji uskrati kiseonik, najpre dolazi do izuzetnog povećavanja moždane aktivnosti.

Mozak šalje signale srcu da prestane da radi, a ako se ovi signali blokiraju, pacovi preživljavaju. U novoj studiji objavljenoj 2015. u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences Džimo Bordžigan, neuronaučnica sa medicinskog fakulteta Univerziteta Mičigen u En Arboru, potvrdila je ove nalaze kod ljudi. Ovo obilje aktivnosti mozga je verovatno odgovorno za psihičke senzacije koje se javljaju kod osoba koje se vrate iz kliničke smrti – piše Nestorović.

Suština svemira

Pozivajući se na istraživanje Pima van Lomela, kardiologa iz Holandije, koji je sakupio iskustva 344 pacijenta sa zastojem srca u bolnicama Holandije, Nestorović navodi, uz već poznat fenomen „tunela punog svetlosti“, da je oko 25 odsto njih imalo utisak da napuštaju telo, a da je 13 odsto reklo da im je „život prošao pred očima“.

Nijedan od tih pacijenata nije imao strah od umiranja, a svi su verovali u zagrobni život. Posle povratka, njihova percepcija života se promenila, sada su imali ljubav za okolinu, a mnogi su objašnjavali da su shvatili suštinu svemira. Da li je ovo dokaz da duša napušta telo? – zapitao se Nestorović u knjizi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

14.01.2022 13:57

Duša izlazi iz tela kada čovek umre i kreće se, jer je energija, kreće se i menja se, ali ne nestaje, za razliku od materijalnog tela koje nestaje!!!.