Najlepše čestitke za Badnje veče i Božić
Foto: Shutterstock

Neka vaše božićne čestitke budu originalne i jedinstvene, u duhu najvećeg hrišćanskog praznika!

- Gledam ovo sveto drvo, što pred mojim domom blista, i za vaše zdravlje molim, sina Božjeg, dragog Hrista. Nek vam radost kroz dom teče i srećno vam Badnje veče!

- Noć se spustila pravo je vreme, da badnjak i vaš dom ukrasi, da Bog pomogne vašoj kući i od svakog zla vas spasi. Srećno Badnje veče!

- Kad se unesu badnjak i slama, a miris tamjana kućom kruži, tiho se molim za vaše zdravlje da Bog vam podari život što duži. Dobri dome, dobro veče i srećno vam Badnje veče!

- Kad badnjake unesete nek Vas svaka sreća sretne, sretala Vas milost Boga i u kući svakog tvoga! Nek vam radost kroz dom teče i srećno vam Badnje veče!

- Divno veče badnjega sjaja sa Hristom svetim neka te spaja, a vera prava dušu ti krepi, da ti predstoje samo dani lepi. Srećno badnje veče!

- Da sveto Hristovo drvo, podari ti zdravlje prvo, tamjan danas neka zamiriše, nek’ veseljem kuća diše. Nek’ se čuje pesme glas – BLAGOSLOVI BOŽE NAS!!!

- Dok badnjaci vaši gore, do božićne divne zore, u božićnoj lepoj noći pozdrav će vam ovaj doći, puno zdravlja, blaga, sreće i srećno vam Badnje veče!

- Dok se mučiš sa posnim oslićem, nešto lepo mirišeš nosićem, to u rerni prasence se peče, dobri dome srećno Badnje veče.


- Danas oprosti dužnima,
daj poljubac bližnjima,
pomozi tužnima…
U ponoć pogledaj nebo
videćeš zvezdu što hodi i reci tiho:
HRISTOS SE RODI!

- Gledaj u vatru dok badnjak gori i slušaj dobro šta ti govori: Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celog života. Hristos se rodi!

– Badnjaci ti srećni novi, Bog neka te blagoslovi, da ti srećom dom zablista jer rođenje slaviš Hrista.

– Tiha je noć svi se raduju sad i sneg kao nekad je prikrio grad a ja samo želim ruke tvoje da me grle kao da je zadnji put, tužna je noć i ostaje san suze sećanja padaju na moj dlan da ti kažu one riječi dve sretan Božić ljubavi volim te…

– Na Svetom drvetu tri lista stoje Radost, Sreću i Ljubav oni broje pusti neka te to kroz život vodi, MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading