Osirijska civilizacija: Kako je ta drevna civilizacija odjednom nestala?
Wikimedia

Wikimedia

 

Osirijska civilizacija Sredozemlja prethodi dinastičkom Egiptu. Mnogi istraživači i teoretičari otvorenog uma smatrali su da je ova civilizacija izuzetno napredna sa ultrazemaljcima koji su koristili vazdušne brodove ekvivalentne Vimani u hinduističkom tekstu.

Mediteranski sliv: doba Atlantide Istraživači sugerišu da je Mediteran bio velika i plodna dolina, naročito tokom perioda koji su pripisivani Atlantidi i Rami. Tokom osirijske civilizacije Nil koji je izašao iz Afrike zvao se reka Stik. Međutim, Nil je tada imao drugačiji tok. Umesto da se uliva u Sredozemno more u delti Nila u severnom Egiptu, nastavio je u osirsku dolinu, a zatim se okrenuo prema zapadu da bi tekao u najdubljem delu Sredozemne doline gde je stvorio veliko jezero, a zatim je potekao između Malte i Sicilije , i južno od Sardinije u Atlantik na Gibraltaru (Herkulovi stubovi). Ova ogromna dolina zajedno sa Saharom (koja je tada bila prostrana plodna zemlja) bila je u davnim vremenima poznata kao Osirijska civilizacija.

Osirijska civilizacija: Kako je ta drevna civilizacija odjednom nestala?

Wikimedia

 

Arheološki je prihvaćeno da na Mediteranu postoji više od 200 poznatih potopljenih gradova. Egipatska civilizacija, zajedno sa minojskom i mikenskom na Kritu i u Grčkoj, u teoriji su ostaci osirijske kulture. Civilizacija je izgradila ogromne megalitske strukture otporne na zemljotres i imala je struju i druge pogodnosti uobičajene za vreme Atlantide. Poput Atlantide i Rame, oni su takođe imali vazdušne brodove i druge načine prevoza, često električne prirode. Tajanstveni kolovozi pronađeni na Malti, koji prelaze litice i vode pod vodom, možda su deo neke drevne osirijske tramvajske pruge, koja se možda koristi za transport lomljenog kamenja do gradova koji su danas potopljeni. Ali većina tragova je otišla pod vodu.

Tehnologija

Najbolji primer hi-tech tehnologije koju koriste Osirijci nalazi se na platformi pronađenoj na Ba’albeku u Libanu. Glavna platforma je napravljena od najvećih tesanih stena na svetu, čuvenih ašlara Ba’albeka. Neki od pojedinačnih kamena dugački su 82 stope i debeli 15 stopa i procenjuju se na težinu između 1.200 i 1.500 tona.

Osirijska civilizacija: Kako je ta drevna civilizacija odjednom nestala?

Wikimedia

 

Egipatski bog Oziris i Osirijska civilizacija

Drevna mitologija kaže da je ovu civilizaciju osnovao egipatski bog Oziris. Prema egipatskim mitovima Oziris je sin Nuta (boginje neba) i Geba (bog Zemlje). Kasnije je Oziris bio oženjen Izidom i rođenim bogom Horusom (koji je imao sokolovu glavu). Za Osirisa se takođe kaže da je brat Nepthis (boginje smrti) i Set (egipatskog boga haosa i nereda). Čak i ime Oziris ima zanimljivu istoriju. Izveden je iz grčke iskvarenosti egipatske reči Asar ili Usar što znači snagu Oka ili Onoga koji vidi Presto. Ovaj prevod zasnovan je na hijeroglifskom imenu Ozirisa sa prestolom i okom.

Kako je osirijska civilizacija odjednom nestala?

Tajanstvena osirijska civilizacija koja je postojala na našoj planeti pre nekih 15.000 godina bila je jedna od visoko razvijenih i sofisticiranih civilizacija u vreme Atlantide.

Bilo je veličanstvenih gradova sa putevima, prometnim lukama, trgovinskim putevima. Bila je kuća mnogim avanturističkim pomorcima i trgovcima. Poznato je da je civilizacija gradila zemljotresne megalitske strukture, da je stanovnicima bilo na raspolaganju struja i druge pogodnosti. Važna komercijalna središta sveta u to doba bila su drevna Indija, Peru, Kina, Meksiko i Oziris.

Mnogi važni gradovi tog vremena zauvek su izgubljeni, jesu ili će biti otkriveni jednog dana. Tokom uništenja Atlantide došlo je do kataklizmičnih promena u Atlantskom okeanu. To je dovelo do toga da je reka promenila tok i Mediteranski bazen je polako poplavljen. Previranje vode uništilo je sve velike gradove osirijske civilizacije, što ih je nateralo da se presele na više tlo. Ova teorija bi objasnila čudne megalitske ostatke pronađene širom Sredozemlja. Hiljade čudnih megalitskih ostataka otkrivenih širom Mediterana jačaju ovu teoriju. I godinama, morski arheolozi traže one izgubljene drevne gradove u Sredozemnom moru.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

19.06.2021 17:31

Bila je u Krajini vekovima jedna kultura i jedan narod "SRBI" koji je nestao pa tako su se nestajanja kroz istoriju čovečanstva i druge civilizacije i narodi