ARGENTINA U SUZAMA Voditeljka dnevnika objavila smrt dramskog pisca Vilijama Šekspira u udarnom terminu: A ono od čega je sada umro, rasplakaće vas! (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Foto: Twitter/printscreen

 

"Ono što je u imenu?" Villiam Šekspir je slavno pitao u tragičnoj romantičnoj predstavi, Romeo i Julija .

Gledaoci novinskog kanala u Argentini bili su zabavljeni i krajnje zbunjeni kada su saznali da je svet izgubio dramaturga iz 16. veka nakon što je nedavno umro od COVID-19.

Pa, kao što ste možda primetili, vremenski rokovi su za nekoliko vekova zaokrenuti. Činjenica je da je Villiam Šekspir, dramski pisac, sahranjen u Stratford-upon-Avon nakon njegove smrti 1616. godine. 

Ubrzo je postalo jasno da je TV voditeljka pomešala engleskog dramskog pisca sa čovekom istog imena. Dotični Britanac umro je u dobi od 81. godine. Smrt Villiama "Billa" Šekspira iz Varvickširea zabeležena je širom sveta, pošto je imao priznanje da je druga osoba u Engleskoj koja je dobila vakcinu Pfizer. Njegovo jedinstveno ime takođe je povećalo interesovanje oko njega, zbog čega je trendovao na platformama društvenih medija.

Nesrećna mešavina, prema The Gardijanu, dogodila se 27. maja kada je Noelia Novillo, voditeljka vesti na kanalu 26, "oplakivala smrt velikog čoveka" tokom termina od 20:00 do 22:00 . Deleći vesti, rekla je, „Imamo vest koja nas je zaprepastila s obzirom na veličinu ovog čoveka. Govorimo o Villiamu Šekspiru i njegovoj smrti. Obavestićemo vas kako i zašto se to dogodilo. “

Nije uspela da shvati grešku čak ni kad su se na ekranu pojavili snimci čoveka iz Varvickshirea. Dalje je dodala, „Kao što svi znamo, on je jedan od najvažnijih pisaca na engleskom jeziku - za mene, majstora. Bio je prvi čovek koji je dobio vakcinu protiv koronavirusa. Umro je u Engleskoj u 81. godini “.

Snimak incidenta postao je viralan na društvenim mrežama nakon što ga je korisnik podelio na Tviteru. Objavivši tvit, čovek je dodao napomenu koja je prevedena sa: „Ovo je neverovatno, ne mogu da prestanem da gledam.“

U međuvremenu, 81-godišnjak je preminuo prošle nedelje zbog moždanog udara koji nije povezan sa vakcinom. U vreme prve vakcinacije bio je u  stacionaru na odeljenju za rehabilitaciju Univerzitetske bolnice u Koventriju. Gospodin Šekspir primio je vakcinu nakon 91-godišnje Margaret Kenan, koja je prva osoba u zemlji dobila cepivo.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading