Omiljeni video većine se uklanja sa Jutjuba, a razlog je vrlo jednostavan!
Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Viralni čuveni video pod nazivom "Čarli bit mi" uskoro bi mogao da se ukloni sa Jutjub platforme jer je porodica "glavih glumca" Čarlija i Harija u ovom smešnom videuje odlučila da snimak ukloni sa Jutjuba i da ga proda kao NFT.

Ovaj simpatični video snimak zabeležio je preko od 880 miliona pregleda,i gotovo da nema osobe na svetu koji ne zna za "okršaj" ove braće.

Međutim, uskoro možda više nećemo moći da gledamo ovaj snimak. Naime, porodica je odlučila da snimak povuče sa Jutjub platforme i da ga proda kao "nezamenljivi žeton", odnosno nezamenljivi token (NFT).

Nezamenljivi token (NTF)  ili u slobodnom prevodu nezamenljivi žeton u digitalnom svetu bi bio neka vrsta sertifikata da ste vi vlasnik nečeg digitalnog ili u ovom slučaju snimka na kojem Čarli grize svog brata Harija. Ovaj fenomen odnosi se na trend kupovine "vlasništva" nad digitalnim delima, najčešće upravo korišćenjem kripto valuta.

Ovo omogućava i da originalna verzija viralnog videa, memea ili tvita mogu da se prodaju, kao da je u pitanju umetničko delo.

Video, koji od davne 2007. godine obilazi svet, na Jutjubu je postavio Čarlijev i Harijev otac Hauard. On je to učinio jer nije mogao snimak da pošalje mejlom kumovima koji žive u Americi.

Snimak je nastao sasvim slučajno, dok su roditelji snimali mališane kako se druže i nenadano je postao viralan. Glavni akteri snimka sada imaju 17 i 15 godina, pa roditelji smatraju da je vreme za "novi odnos sa internetom"

"Ovo nije kraj voljenog snimka, više kao novi početak" piše na vebsajtu porodice. Kako je navedeno, onaj koji ponudi najveći NFT imaće šansu i da nabavi parodiju Čarlija i Harija.

Aukcija počinje 22. maja i cena bi mogla da bude neverovatna. Podsetimo, meme devojčice koji koristimo kada "smišljamo pakost" nedavno je prodat za vrtoglavih 473.000 dolara.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading