mačka
Foto: Profimedia/Profimedia

Mačak Žuti iz Beograda postao je glavna tema u gradu nakon što se njegova neverovatna priča našla na društvenim mrežama - onda kada ga je jedna baka Milena pronašla na Dorćolu na potpuno neverovatnom mestu.

Naime, baka Milena našla je Žutog zaglavljenog i povređenog u oluku na Dorćolu. Priču o ovom mačku unutar Fejsbuk grupe "Viđeni, izgubljeni, pronađeni, povređeni psi", objavilo je nekoliko Beograđana, koji se inače brinu o životinjama u glavnom gradu. Mačak je naravno odmah oslobođen i odnesen sa ovog mesta, međutim nažalost ima vidljive povrede i moraće na operaciju.

"Kao što mnogi znate pronašli smo ovu macu na Dorćolu, zaglavljenu i povređenu u oluku. Bila je dva dana kod mene i primala terapije ali od juče je u veterinarskoj ambulanti na Novom Beogradu. Kod njih će sigurno biti desetak dana.

Ima upalu pluća i prvo moraju da ga izleče od toga.

Mačak će morati na operaciju

Mačak je agresivan i uplašen. Krvna slika mu je u redu i nema mačjih bolesti. Ali Žutom su slomljene obe zadnje nogice i moraće na operaciju.

Trebaće novčana pomoć ko koliko može! Da uplati na račun bake Milene koja se jako angažovala za macu", napisali su Beograđani u objavi na Fejsbuku.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading