pas vraćen u prihvatilište
Foto: Printscreen/tiktok.com/jjack.iie

Sora je prvi put stigla u centar za životinje u Fresnu, Kalifornija, pre nešto više od dve i po godine, nakon što ju je predao njen vlasnik. Centar za životinje je najveći u Centralnoj dolini.

Više od 900 dana, Sora se borila da privuče mnogo pažnje. To nije sasvim iznenađujuće s obzirom na okolnosti, sa studijom iz 2014. koja naglašava kako prosečan posetilac skloništa komunicira sa samo jednim psom po poseti i da ove interakcije traju samo osam minuta. Sora je ostala shrvana onim što se dogodilo. Sora je posle samo 24 sata vraćena u prihvatilište. Prethodno je u prihvatilištu provela preko 900 dana.

pas vraćen u prihvatilište

tiktok.com/jjack.iie

 

Ali osoblje u skloništu znalo je da Sora ima sve atribute neophodne da bude sjajan ljubimac.

„Sora je energičan pas koji voli da se igra i veoma se uzbuđuje kad god krene u šetnju“, rekao je za Njuzvik Sim Kaur iz Centra za životinje.

"Odlična je u šetnjama i planinarenju, što je čini dobrim saputnikom na putovanju. Takođe voli da se igra teniskim lopticama. Simpatična je sa ljudima i dobro se testirala sa decom starijom od pet godina."

Uprkos tome što je tako dugo zanemarena, činilo se da se Sorina sreća nedavno promenila nakon što je zapela za oko potencijalnom vlasniku koji je posetio sklonište. Na kraju su odlučili da usvoje psa i činilo se da će Sorina priča imati srećan kraj koji je toliko zasluženo završio.

Tada se dogodila najgora noćna mora svakog kućnog ljubimca. Samo dan kasnije, njen novi vlasnik je nazvao da im kaže da će vratiti spaseno štene. Razumljivo je da je Sora bila slomljena srca po dolasku u sklonište, sa video snimkom koji je na TikTok-u objavio jjack.iie na kojem je snimljen pas iz skloništa kako izgleda posebno tužno što se vratio u poznato okruženje.

Ovakav razvoj događaja bio je izvor  frustracije za Kaur koja je smatrala da su Sorini usvojitelji trebali da joj daju više vremena da se smiri pre nego što donese odluku.

„Dugogodišnji boravak u skloništu utiče na mentalno zdravlje naših usvojenika i nije ništa drugačije za Soru“, rekla je ona.

„Sora nije imala dovoljno vremena da se opusti u svom novom domu i prebrzo se upoznala sa novim članovima porodice. Ipak, nije odustala od nade da će Soru pronaći savršen dom i već ima prilično jasnu predstavu o vrsti doma koja bi joj najviše odgovarala. Potrebno joj je samo vreme i strpljenje dok se smesti u novi dom, piše newsweek.com

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading