macije skloniste
Foto: Printscreen/youtube.com/truly

Godine 1992. otac Line Latancio zatražio je njenu pomoć u pronalaženju nove mačke. Došla je kući sa 15 mačića.

Od tog dana, 67-godišnja gospođa Latancio je okružena mačjim prijateljima.

„Reći ću da sam na vrhu liste ekscentričnih, ludih mačjih dama“, kaže ona za Barcroft TV.

„Usvojila sam i živela sam sa 28.000 mačaka. To je verovatno rekord." Cat House On The Kings trenutno je dom za 800 odraslih mačaka i 300 mačića, koji su svi udomljeni kao divlje ili napuštene životinje.

Sa sedištem u Kaliforniji, utočište omogućava svojim stanovnicima da slobodno lutaju po zemljištu od 12 hektara.

Ogromna količina mačaka na imanju primorala je Lineu da svoju petokrevetnu kuću prepusti mačkama i da se smesti u mobilnu kućicu. „Više nije bilo mesta za mene. Završila sam sa 60 mačaka u spavaćoj sobi sa psima i samo sam rekla da je to to i odselila sam se“, priseća se gospođa Latancio.

Troškovi smeštaja tolikog broja mačaka su značajni, čak i nakon što je i sama bila obučena za veterinara da smanji račune. Uključujući osoblje, hranu, smeće, održavanje i medicinske naknade, utočište ima račun koji iznosi otprilike 1,6 miliona dolara godišnje.

„Kada sam prvi put započela ovaj poduhvat bila sam bez novca 7 godina. Potrošila sam ušteđevinu, prodala auto, prodala burmu“, objašnjava ona. Prostorije se mogu pohvaliti bolnicom, jedinicom intenzivne nege i karantinima za starije i mačiće.''

Uprkos tome što uživa u njihovom društvu, glavni cilj gospođe Latancio ostaje da pronađe novi dom za mačke, sa 500 mačaka koje su trenutno za usvajanje.

Kako izgleda ovo neobično sklonište, pogledajte u galeriji ispod: 

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading