Magarac
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Potpuno neobična priča dolazi iz Devona u Velikoj Britaniji, gde su veterinari gaziranom kolom spasili život teško bolesnom magarcu koji je imao blokadu u želucu.

Džoi, iz lokalnog skloništa za magarce, imao je stanje poznato kao gastrična impakcija. Bilo je toliko loše da nije mogao ništa da jede niti da pije, i kako pišu britanski mediji, bio je u strašnim bolovima.

Međutim, veterinari su Džoiju dali 24 litre koka kole tokom četiri dana, i to kroz cevčicu u nosu, i sada se “vratio u svoje uobičajeno stanje”.

Veterinar Džejmi Fores rekao je za BBC da je kola “otopila začepljenje”, što je postupak koji su već pokušali i imali “stvarno dobre rezultate”. Objasnio je da su koristili kolu sa šećerom jer su životinji bile potrebne dodatne kalorije kako bi sprečili oštećenje jetre i bubrega.

“Dali smo mu kolu tako što smo stavili cevčicu u njegov nos, koja je išla pravo u njegov želudac”, rekao je.

“A onda smo mu kolu davali tri puta dnevno tokom četiri dana kako bismo razbili začepljenje i uspeli smo!”

Želudačani problemi rietki su kod magaraca, i ovi veterinari imaju tek nekoliko slučajeva godišnje, rekao je, ali i upozorio da kolu životinjama sme davati samo veterinar iz određenog razloga.

“Džoi se vratio uobičajenom životu, a stekao je i novog prijatelja, tako da mu je jako dobro. Oni sada zajedno šetaju i pasu”, rekao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading