Mačka i igračka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Vaša ljubimica može čak pokazati instinkt za vraćanjem kada vam, na primer, donese miša kao poklon, piše Minja cat. Ali kako naučiti mačku da bačenu igračku vrati?

Predstavite to kao igru

Učenje ove igre je dobar interaktivan način da pomognete mački da oslobodi energiju. Takođe je dobra vežba za mršavljenje. Neće svaka mačka doneti, ali je zabavno.

Preduslov mirno mesto

Kada želite da zadržite pažnju svoje mačke i naučite je nečemu novom, najbolje je da to uradite u mirnom okruženju u kući – u sobi s nekoliko prepreka i malom površinom koja ograničava polje za igru.

Izaberite ono što voli

Većina mačića bira svoje omiljene stvari za donošenje. Najlakše će vam biti da pratite prirodne preferencije vaše mačke. Na primer, ona može biti najviše zainteresovana za miša od mačje trave, snop papira, mekanu svetlucavu kuglu ili čak za posebnu poslasticu.

I tajming je bitan

Tajming je ključan i vi najbolje poznajete navike svoje mačke, pa izaberite vreme kada znate da je spremna za igru. Neki vlasnici mačaka smatraju da je njihova mačka najprihvatljivija za obuku neposredno pre obroka.

Verbalizujte naredbu

Povežite radnju sa rečju kako biste pomogli vašoj mački da razume svaki put kada je ova igra došla na red. Recite nešto poput: „Donesi, maco!“ visokim, srećnim tonom nakon što bacite igračku preko sobe da biste namamili mačku da vrati igračku. Nemojte da zaboravite i da nagradite vašu mačku ukoliko savlada ovu igru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading