Akupunktura za mačke
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Metoda lečenja iglama se sve više praktikuje u veterinarskoj medicini, kako u zapadnom tako i u istočnom svetu, piše magazin Mačka. Postupak traje oko 30 do 45minuta, a mace, kažu, obično leže mirno tokom tretmana.

Kada se preporučuje

Primenjuje se na mačkama koje pate od raznih bolesti ili stanja, kao što su problemi sa disanjem i varenjem, bolovi, alergije, problemi sa ponašanjem, kožom, anksioznošću i mnogim drugim.

Akupunktura se može koristiti i kao preventivna metoda, kako bi se održalo zdravlje mačke. Može da je primeni samo kvalifikovani stručnjak, kao i kod ljudi - akupunkturista. S tim što je za mačke potrebno i znanje veterinarske medicine.

Zanimljivosti

*Osim na mačkama, akupunktura se može primenjivati na drugim različitim vrstama životinja, uključujući pse, konje, krave, ovce, svinje i ptice.

*Koriste se slične tehnike kao i u akupunkturi za ljude, ali se igle obično ubadaju pliće u telo životinje.

*Posebno je korisno za životinje koje ne mogu, iz nekih razloga, da podnesu tradicionalne lekove ili imaju neželjene reakcije na njih.

*Akupunktura se smatra bezbednom metodom lečenja za životinje, pod uslovom da je primenjuje obučeni i kvalifikovani stručnjak.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading