KUĆNI RED U PARKU Pravila ponašanja u površinama za pse
Schutterstock
 

Šetnja - Šetnja gradom uz vrevu je vežba koja će psu pomoći da prihvati te zvuke kao nešto normalno, što ne ugrožava ni njega ni vas. Ako s njim uvek šetate, jasno je da će na svaku pridošlicu reagovati s nepoverenjem.

Aktivni vlasnik - Dosta vlasnika dovede psa u park, izvadi mobilni i zaboravi na ljubimca. Morate biti aktivni, da se krećete po prostoru i da stalno imate ljubimca na oku, kao i nove pse koji dolaze. Ukoliko vaš pas u igri s drugima prednjači u tome da ih baca na zemlju i grubo skače, pozovite ga iz igre jer može lako da pređe u tuču.

Pseće razmirice - Teško da će se odrasli pas koji nije nikad bio na igralištu lako uklopiti u igru, dok sa štenetom možete mnogo. Socijalizacijom ga navikavate na različite situacije, zvukove, ljude i pse. Ne mešajte se u pseće razmirice, naročito ukoliko su mladi, jer to je njihov način komunikacije i dogovora o pravilima ponašanja.

Igra s nepoznatim - Najveća greška je puštanje psa u igru s nepoznatim psima bez upoznavanja s drugim vlasnicima jer nisu svi psi isti.

Igračke - Ukoliko vaš pas voli igračke, vodite računa kada u parku ima drugih pasa jer može doći do okršaja zbog igračke.

Obiđite više parkova za pse - Preporučljivo je da vodite vašeg psa na različita mesta u šetnju, a ne uvek u isti park, da bi učio da pravila ponašanja važe svuda, da bi upoznao razne pse i, na kraju, da ne bi došlo do toga da pas počne da bude grub u svom parku, jer to smatra svojim područjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading