kako popraviti led sijalice
Foto: Printscreen/youtube.com/Sva Ta Elektronika

Svakome od nas se može desiti da se led sijalica pokvari, pa kako popraviti pokvarenu sijalicu? Koji je način održavanja led sijalica?

U većini slučajeva, kvar je u električnim diodama, obično se pokvare jedna ili dve, i one se mogu popraviti na dva načina. Prvi način je da odlemite same led diode, i da ih zamenite ispravnim, ali za to je neophodno da posedujete lemilicu. Drugi, daleko jednostavniji način, za koji nije potrebna lemilica, jeste da prespojite samu neispravnu led diodu.

Kako biste krenuli na konrektno popravljanje sijalice, pre svega je neophodno da odvrnete šrafove koji drže ploču sa led diodama, odnosno da rastavite samu sijalicu. Stavite ploču sa led diodama u pomoćna klešta, kako bi vam bilo lakše da izvršite samo merenje.

Merenje vršimo unimerom, odnosno multimetrom, tako što ispitujemo svaku led diodu pojedinačno. Dioda koja ne radi, neće svetleti prilikom merenja. Da bi sijalica mogla da radi, moguće je da prespojite maksimalno dve neispravne diode. 

Sama dioda se skida tako što se, po pravilu, zagreje SMD duvaljkom, ili lemilicom. 

Kako izgleda kompletan proces, pogledajte u videu ispod: 

BONUS VIDEO

@raiwolf99 Kroz Beč je više Balkanaca no Austrijanaca bezmajke #fyp #foryou #xyzbca #viral #balkan #srbija #crnagora ♬ original sound - RaiWolf

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading