Poklon automobil
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Automobilski ključevi evoluirali su s vremenom. Sada su opremljeni elektronskim sistemom koji omogućuje daljinsko zaključavanje ili otključavanje automobila pomoću elektronskog čipa.

Ovaj ključ zamenjuje tradicionalni ključ koji nema elektronskih komponenti i omogućuje vam mehaničko otvaranje vrata. Međutim, ovaj tehnološki razvoj ne štiti vaš automobil u potpunosti od krađe. Zapravo, lopovi mogu da ukradu vaš automobil jednostavnim signalom vašeg elektronskog ključa.

Naučite kako da zaštitite svoj automobil uz jednostavan i praktičan savet o čuvanju ključeva.

Stavite ključeve automobila u zamrzivač: Trik koji rešava veliki problem

Ideja se može činiti iznenađujućom i neočekivanom, ali stavljanje ključeva u zamrzivač može biti spas! Automobil vam mogu ukrasti, a da vam lopov uopšte ne uzme ključeve. U ovom slučaju, lopov je u blizini vašeg doma i koristi softver za primanje signala vašeg elektronskog ključa vašeg automobila. Naime, u svakom ključu nalazi se elektronski čip koji omogućuje otvaranje vrata zahvaljujući signalu koji šalje.

Pomoću softvera lopovi mogu probiti šifru čipa i na taj način otključati i ukrasti vaš automobil. Oni čak mogu napraviti kopiju ključa, jednostavno zahvaljujući signalu koji su uspeli da uhvatite. Ipak, kako biste zaštitili svoje ključeve od krađe, stavite ih u zamrzivač ili frižider.

Metalni slojevi u ovog kuhinjskom aparatu blokiraće signal s vaših ključeva, tako da lopovi neće moći da ga hakuju. Međutim, imajte na umu da je važno prvo proveriti s proizvođačem kako biste bili sigurni da gel ne može oštetiti vaše ključeve, prenosi Jutarnji.

Koji su još trikovi za zaštitu ključeva automobila od krađe?

Osim ključeva u frižideru, možete pribeći sledećim trikovima kako biste sprečili lopove da presretnu signal vaših ključeva.

Koristite aluminijumsku foliju za zaštitu ključeva automobila

Kako biste sprečili lopove da vam hakuju ključeve, zamotajte ih u aluminijumsku foliju. Na taj način lopovi neće moći da presretnu signal vaših ključeva.

Koristite mikrotalasnu pećnicu kako biste sprečili krađu ključeva automobila

Umesto da svoje ključeve stavljate u frižider, možete ih odložiti u mikrotalasnu pećnicu. Opet, metalni okvir vašeg kućnog uređaja zaštitiće vaš signal ključa od hakera. Ipak, pazite da ne uključite mikrotalasnu pećnicu jer to može uzrokovati ozbiljna oštećenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading