Novica Tončev
Vesna Lalić
Novica Tončev

Vesna Lalić

Novica Tončev, Foto: Vesna Lalić

Funkcioner SPS-a Novica Tončev napustio je u nedelju sednicu predsedništva te stranke i ozbiljno razmišlja da napusti Socijalističku partiju Srbije, ekskluzivno saznaje “Alo!”. Tončev je u izjavi za naš list potvrdio naša saznanja.

- Napustio sam sednicu, razmišljam o novoj partiji - kazao je za “Alo!” Tončev i dodao da razlog tome nije bio izbor nove Vlade i Ana Brnabić.

Inače, Novica Tončev je jako dugo nezadovoljan kako stvari u SPS-u funkcionišu, a svoju stranku je često kritikovao i putem medija. On je pre nekoliko dana imao sukob i sa potpredsednikom SPS-a Brankom Ružićem.

Branko Ružić

Dušan Milenković

Branko Ružić, Foto: Dušan Milenković

Naime, Tončev je tvrdio da ako nisi sa Dedinja onda te SPS ni ne predlaže za ministra, dok se Ružić pravdao da je za njegovu partiju “krug dvojke” cela Srbija.

- Logično je da u poslaničku grupu i organe SPS-a reprezentuju socijalisti iz svih krajeva Srbije. Međutim, to nije slučaj kada se dele državne funkcije sa kvote SPS-a - naveo je Tončev za “Alo!” i dodao da ako nisi sa Dedinja teško da možeš biti ministar.

- Tada su diskriminisani svi koji nisu sa Dedinja, Senjaka i “kruga dvojke” i mi smo građani trećeg reda. Uostalom, hajde da vidimo odakle će biti prvi naredni ministar kojeg SPS predloži - kazao je Tončev.

Slavica Đukić Dejanović

Oliver Bunić

Slavica Đukić Dejanović, Foto: Oliver Bunić

Podsećanja radi, zamenica predsednika SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je je pre nešto više od mesec dana da nije tačna tvrdnja Novice Tončeva da ta stranka gubi identitet.

- Pitam se šta će Novica Tončev u SPS kada ima tako loše mišljenje o partiji - kazala je ona povodom izjave Novice Tončeva da SPS gubi identitet i da mu preti opasnost da će nestati sa političke scene.

- To što Tončev govori jednostavno nije tačno, ali svako ima pravo da pogrešno shvati političku realnost, pa i on - kazala je ona za medije.

- Ako govori takve stvari o svojoj stranci zašto je ne napusti i potraži neku koja mu više odgovara? Zašto nastavlja da učestvuje u njenom radu - rekla je Đukić Dejanović i navela da je “u našoj zemlji obavezno jedino osnovno obrazovanje, a članstvo u partiji svakako nije”.

U taboru SPS-a juče niko nije želeo da komentariše izjave Novice Tončeva.

Komentari (6)

Jelena

20.06.2017 16:30

Toncev je za sve u pravu. Sps gubi identitet.

Pera Detlic

21.06.2017 08:46

@Jelena - Davno su ga oni izgubili..........kad su izdali Milosevica.

Pera Detlic

20.06.2017 22:17

Konacno covek ukapirao da Dacic,Antic,Dejanovic a sad i Ruzic guraju svoje licne interese a ne onih kojih su za njih glasali.

Oven

20.06.2017 23:09

A u koliko partija može da se učlani jedan čovek? Hoću da budem član i ove buduće partije, pošto sam strastveni kolekcionar partijskih knjižica.

miki nislija

21.06.2017 00:07

E, moj Novice, nikada ti neces da napustis SPS. Bez Dacica i Zarka Obradovica nikad ne bimogao da uzimas milione evra sredjujuci om;adinsko naselje na Palicu. Kao da u Vojvodini nema gradjevinaca

Jelena

21.06.2017 06:00

@miki nislija - Miki, Palić ste mogli i vi da sređujete da ste dobili tender. Prvo Zakon o javnim nabavkama naučite, onda komentar napišite.