Sijamski blizanci
Facebook/Nicole McDonald
Sijamski blizanci

Facebook/Nicole McDonald

Mališani bili spojeni glavama, Foto: Facebook/Nicole McDonald

Sijamski blizanci spojenih glava, Anias i Džadon MekDonald, uspešno su razdvojeni nakon 27-satne operacije u Njujorku. Operacija je završena juče, a majka ne može da opiše svoju zahvalnost i sreću što se sve dobro završilo.

- Dve odvojene bebe! - napisala je na Fejsbuku majka Nikol nakon operacije.

Sijamski blizanci

Facebook/Nicole McDonald

Pred dečacima dug oporavak, Foto: Facebook/Nicole McDonald

Dečaci su bili spojeni na vrhu glave. Takva deca se rode jednom u 2,5 miliona slučajeva i uglavnom ne prežive rođenje, a kamoli da proslave prvi rođendan. Zbog toga su ovi mališani medicinsko čudo!

Dečake su razdvojili specijalisti neurohirurgije koji su im otvorili lobanje i razdvojili mozgove, a potom su nastupili plastični hirurzi koji su mališanima odradili rekonstrukciju lobanje.

Ipak, iako je operacija uspešno prošla, to ne znači da je pred mališanima lak put.

- Sledećih nekoliko meseci će biti kritično u pogledu oporavka i dugo nećemo znati pouzdano kako se Anias i Džadon oporavljaju - napisala je majka.

Nikol i njen suprug Kristijan kažu da su njihovi dečaci savršeni takvi kakvi jesu, ali dodaju da su oduvek želeli da im pruže šansu da žive bolje, zbog čega su i odlučili da ih podvrgnu operaciji koja košta više od dva miliona dolara.

- Mogla sam da ih ostavim ovake. Oni su predivni, zabavni, srećni - rekla je Nikol pre operacije, ali je bila svesna da bez ove intervencije mališani verovatno ne bi doživeli drugi rođendan.

 

Komentari (1)

jogi

15.10.2016 14:05

Da pozive sto godina.