Marselj tuča
profimedia
Marselj tuča

profimedia

Marselj tuča, Foto: profimedia

Rusi se trude da što je moguće više eliminišu sa tribina momke koji su spremni da prave nerede, ali ako je suditi po rečima Aleksandera Šprigina, čoveka poznatog pod nadimkom Komanči, inače neoficijalnog vođe ruskih ultrasa, pakao za sve gostujuče navijače tokom sledećeg leta je izvestan. Šprigin je jedan od 80 ljudi kojima nije dozvoljeno da prisustvuju mečevima Kupa konfederacija, takmičenja koje se trenutno održava, a koje služi kao poslednji test Rusije pred Svetsko prvenstvo. Ovaj čovek je pokušao da otputuje u Sankt Peterburg na utakmicu Rusije i Novog Zelanda. Nije uspom a bilo je potrebno da pređe samo 200 kilometara.

Šprigin

profimedia

Šprigin, Foto: profimedia

 - Zbog čega su mi vlasiti to zabranile? Pa kakve veze ima ono što se dogodilo u Marselju prošle godine? Te tuče sa Englezima su uobičajene. Ljudi, kada Rusija igra protiv Belgije, Holandije ili Austrije to nikoga ne zanima. E sad, kada naši klubovi igraju protiv timova iz Engleske, to je već druga priča. Za nas, navijače u Rusiji, to je rivalitet, kao kada igraju Junajted ili Siti ili Liverpul i Everton - poslužio se analogijom koju Englezi mogu da razumeju čovek koji se nalazi na čelu Sveruske navijačke asocijacije.

Da ruski navijači jedva čekaju nove okršaje tokom 2018, svedoči i priča jednog od vođa navijača Dinama iz Moskve. On je za britanski „Dejli mejl” objasnio da se huligani od prošlogodišnjih incidenata spremaju za konačni obračun.

Francuzi, previše ste crni!

Osim što se spremaju za tuče, ruski huligani ne kriju i da su rasisti. Mnogo problema je Šprigin imao zbog toga što je na svom Tviter nalogu postavio sliku francuske reprezentacije na kojoj je bele puti bio samo Metju Valbuena uz potpis: „Šta nije u redu sa ovom slikom?”

- Ne kapiram kako je Afrikanac Francuz. U Rusiji tako nešto nije moguće. Bilo bi neprirodno da jedan tamnoputi fudbaler zaigra za moju reprezentaciju - ponovio je Šprigin svoje rasističke stavove.

 - Prošle godine u Marselju bilo je 10.000 Rusa i 150.000 Engleza. I razbili smo ih. Znate, mi treniramo za ove obračune. Naši navijači su borci i imaju godine iskustva u različitim borilačkim sportovima. A Englezi, oni su omraženi u čitavoj Evropi. Oni nemaju ni saveznike ni prijatelje. Bahati su. Pa ne bismo ih napali ni u Francuskoj tokom EP da nisu prešli granicu. Oni su bili ti koji su prvi izveli napade na obične navijače Rusije. Vređali su i predsednika Putina. Nije tačno da ga svi mi volimo, ali nismo mogli da ćutimo na sve to. E, onda je stiglo naše pravo jezgro. Održali smo sastanak navijačkih grupa i rekli smo da ćemo da sarađujemo. Napravili smo i taktiku. U sredini su bili najveći momci, okruživali su ih najbolji borci, a po strani su napadali mlađi i manji navijači - objasnio je ovaj navijač Dinama i najavio ozbiljan lov na Engleze.

Komentari (1)

Drita

25.06.2017 23:51

Bicete vi u corci drage moje siledzije! Nemojte posle da se žalite na vlast! Medjusobno se vi poubijajte! Sport je za sportiste i normalne navijače!