seks svađa raskid par prevara veza
Profimedia
seks svađa raskid par prevara veza

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Može biti da je to njihovo samopouzdanje, ili njihov smisao za humor, ili vam se jednostavno dopalo kako izgleda.

Mnoga istraživanja su tokom godina pokušala da saznaju tajnu privlačnosti zbog koje se dopadamo jedni drugima, ali bezuspešno. Rezultati su svaki put varirali i davali različite rezultate, piše Bizlife.

Ali su iz svih tih studija, nešto i uspeli da saznaju. Evo nekoliko karakteristika koje igraju važnu ulogu u tome da će nas neko privući ili ne.

1. Simetrija

U istraživanju koje je sprovedeno na identičnim blizancima pokazano je da je blizanac sa licem koje je više simetrično atraktivniji od ovog drugog. Zaključak do koga su naučnici došli jeste objašnjenje da se simetrično lice doživljava kao rezultat dobrog zdravlja.

2. Asimetrija

Simetrija nije strogo pravilo, doduše. Ponekad je kvrgav nos, iskrivljen osmeh ili neka druga specifičnost razlog nečijeg šarma.

3. Biti prosečan/običan

Iako se mnogi ne bi složili sa ovom stavkom, ljude često privlače ljudi koji su obični i nemaju nikakve posebne karakteristike koje bi ih izdvojile.

4. Stariji izgled

Mnoga istraživanja su pokazala da žene često privlače stariji muškarci. Što je žena zrelija i finansijski nezavisnija, to joj se sve više sviđaju stariji muškarci.

5. Ožiljci na licu

Ova tvrdnja zavisi o kome govorimo – o muškarcima ili o ženama.