Pivo
Promo
Pivo

Promo

Pivo, Foto: Promo

Otvorite pivo komadom papira

Ovaj trik spasiće vas kada nemate otvarač pri ruci, a grlo vam se osušilo od vrućine ili navijanja. Jednostavno uzmite komad papira, presavijte ga nekoliko puta da dobijete mali, čvrsti komad, pa otvorite bocu kako je pokazano u videu.

Još nekoliko alternativnih načina otvaranja boca

U ovom videu ćete pronaći još nekoliko načina kako otvoriti pivo, a otvarač nije u blizini - pomoći će kovanica, ključevi, odlomljena grana, druga boca, poštanski sandučić, upaljač, brava na vratima...

Piti pivo u javnosti, a da se ne vidi

Otkrivamo vam kako zakamuflirati pivo i pijuckati ga u javnosti, a da to niko ne vidi. Jedan od načina je staviti ga u veliku praznu čašu od gaziranog napitka iz restorana brze hrane.

Limenku piva prvo otvorite, stavite je u čašu, prekrijte kockicama leda, pa poklopite tako da slamčicu stavite u napitak od hmelja. Kroz slamku ćete pijuckati pivo, a svima će se činiti da pijete sok.

Još jedan način kamuflaže

Malu limenku piva možete sakriti i u limenku nekog soka, važno je da su istih dimenzija. Limenku soka prerežite i njome obmotajte pivo. Niko neće znati šta pijete.

Napravite hladnjak za pivo od kutije

Ovde se radi o zgodnom triku kako od obične kutije napraviti privremeni hladnjak za pivo. Sve što trebate uraditi je da u kutiju stavite veliku vrećicu, pa poslažete boce i sve ih zatrpate gomilom leda.

Ova metoda zgodna je upravo za gledanje utakmice sa prijateljima u dvorištu, a ne da stalno ulazite u kuću do frižidera.

Limenka piva za sočnu piletinu

Limenka piva pomoći će vam u pečenju pileta u pećnici. Marinirajte ga po želji, pa stavite na punu limenku. Sve ubacite u pećnicu. Ovaj trik odličan je za dobijanje sočnog i ukusnog mesa.