Koper Čevljarska ulica
Printscreen Google maps
Koper Čevljarska ulica

Printscreen Google maps

Čevljarska ulica čista kao suza, Foto: Printscreen Google maps

Koper je jedan od najvećih i kažu najlepših gradova u Sloveniji. Na samo stotinak kilometara od Ljubljane smešten je u istoimenom malom zalivu Jadranskog mora, a svake godine ga poseti na stotine hiljada turista.

U Koperu ćete naći turiste iz Nemačke, Švajcarske, ali i iz Srbije... Svako ko dođe u Koper prvo će otići da vidi Titov trg, a potom i da prošeta starim delom grada, tačnije Čevljarskom ulicom. Iako svakog dana ovde protabana na desetina hiljada nogu, meštani Čevljarske, ali i okolnih ulica ne žale se na buku i graju, već na nešto veoma neobično - na PREVIŠE ČISTE ULICE!

Da, dobro ste pročitali - meštani Čevljarske, ali i svi koji u nju dođu, prosto su šokirani činjenicom da u ovoj ulici ne možete naći ni jednu jedinu trunčicu! Paradoksalno je da su zbog toga pojedini opoziciono nastrojeni meštani zamerili županu Borisu Popoviču jer grad održava - previše čistim! Očigledno mu nisu mogli naći drugu zamerku.

O ovom neobičnom slučaju pisali su lokalni mediji, što je šokiralo turiste.

- Čula sam za to. Čudno je, obično se ljudi žale kako su ulice prljave, nisam još čula nikog da se žali na vlast jer je nešto previše čisto. Ja sam živela u Švajcarskoj, koja je baš čista, ali ovo je neverovatno - kaže Vanesa iz Štutgarta.