Obrve, trepavice, kozmetičar, nega, oči
Shutterstock
Obrve, trepavice, kozmetičar, nega, oči

Shutterstock

ilustracija, Foto: Shutterstock

Amerikanka, koja je želela da ostane anonimna, ispričala je svoje iskustvo za lokalni medij da je nakon japanske metode iscrtavanja obrva, - mikroblejding završila u bolnici.

Kako kaže, rešena da što pre ulepša svoje obrve, kupila je kupon preko jednog internet-sajta, te odmah zakazala termin u jednom lokalnom salonu.

Japansko iscrtavanje obrva je odlično prošlo, a nakon obavljene procedure obrve su izgledale fantastično, bila je srećna i zadovoljna.

Crvenilo je normalno posle mikroblejdinga, ali ova žena je imala drugačije iskustvo:

"Počele su da otiču i postale su osetljive na dodir, a reakcija me je toliko zabrinula da sam odmah posetila urgentni centar. Oni su mi dijagnostikovali bakterijsku infekciju kože, zbog čega sam tri dana provela u bolnici. Dali su mi antibiotik, a sledećeg jutra su započeli lečenje steroidima."

Ova žena ističe da ju je prepljavljivao osećaj straha, te se uplašila da ogromna upala ne ostavi vidljive posledice na njenom licu.

"Bila sam preplašena. Nisam znala šta se dešava. Moje lice je oticalo, a oči su se zatvarale."

Dermatolog Stiven Grekin je vodio računa o njenom stanju, a kako je rekao za lokalnu televizijsku stanicu, na njenu reakciju je moglo da utiče mnogo stvari, uključujući alergiju ili infekciju.

Dok se mikroblejding tehnika ulepšavanja obrva čini opasnom, istina je da postoje određeni rizici, poput nastanka blage iritacije, crvenila i u najgorem slučaju, infekcije.

Ali ako odete u salon koji koristi sterilnu opremu i u kome radi stručno osoblje, umanjuju se šanse za javljanje ovih kožnih problema.