Venecija
EPA-EFE/Zoltan Balogh
Venecija

EPA-EFE/Zoltan Balogh

Kafa sa pogledom u Veneciji kosta kao noćenje u pristojnom hotelu, Foto: EPA-EFE/Zoltan Balogh

Srpski turisti poslednjih godina rado idu u Veneciju, ali nakon što budu saznali šta se dogodilo jednom čoveku dobro će razmisliti da li će se sledeći put zaputiti tamo.

Naime, izvesni Huan Karlos Bustamente (62) nedavno je posetio ovaj grad i ostao je u čudu nakon što su mu u jednom kafiću dve flaše vode i dve kafe naplatili neverovatnih 43 evra!

Besan jer su ga "odrapili", Huan je postavio fotografiju računa na društvenim mrežama i žestoko opleo po kafiću.

"Trg Svetog Marka u Veneciji, dve kafe i dve vode, 43 evra - šta vi zamišljate?", napisao je Huan.

Njegovi prijatelji, ali i mnogi drugi su ga podržali i konstatovali da su stvarno preterali sa cenama, ali ubrzo se oglasio i vlasnik kafića i rekao da je Huan sam kriv što je toliko platio kafe.

"Svi koji žele da sede napolju plaćaju ekstra cenu. Ljute se kad im stigne račun, a ne slušaju kada im konobar kaže da će platiti više! Odmahnu rukom i posle nastane haos. Mogao je lepo da popije kafu unutra za 1,25 evra", napisao je vlasnik kafića.

On je istakao da ne može da bude ista cena ako sedite napolju i uživate u pogledu na baziliku Svetog Marka dok slušate muziku.

Podsetimo, Veneciju tokom godine poseti oko 30 miliona turista.

Komentari (1)

Kalesu

07.08.2018 16:57

Tako možete proći u bilo kom gradu, koji slovi za turističku top destinaciju. Na glavnoj ulici, ili trgu vas oderu samo zbog pogleda ili atraktivne arhitekture, a zađete u obližnju sporednu ulicu, možda par stotina metara dalje, i prođete (uz istu narudžbu) skoro za trećinu jeftinije. Tako je, pre nekoliko godina, prošao i jedan turista u Dubrovniku.