Invalid invalidska kolica
Shutterstock
Invalid invalidska kolica

Shutterstock

Otac rekao da njegov sin ume da pravi buku i mase rukama, Foto: Shutterstock

Stef Tejt (29) iz Velike Britanije već godinama je vlasnica jednog paba u Šefildu. Iako su joj svakakvi gosti prolazili kroz lokal, Stef još nikad nije doživela da joj jedan veoma zabrinut roditelj ušeta u pab da bi je pitao za dozvolu da u lokal dovede svog sina.

Naime, Stef je na svom Fejsbuk profilu postavila status koji objašnjava tužnu i veoma neobičnu situaciju koja se pre nekoliko dana odigrala u njenom lokalu, odmah nakon meča Engleska-Panama na Svetskom prvenstvu.

"Ušao je jedan čovek, roditelj, i upitao me da li njegov sin koji je u invalidskim kolicima sme da bude u lokalu. Ostala sam zbunjena, zašto me to uopšte pita?! On je tužan nastavio da objašnjava kako njegov sin ponekad ispušta glasne zvuke i maše rukama, što zna da uznemiri druge goste, pa negativno komentarišu. Srce mi se slomilo što je uopšte pomislio da mora da me pita da li je uredu da njegov sin sedi i bude tu kao i svi drugi gosti", započela je Stef svoju priču.

Ona kaže da status na Fejsbuku nije napisala da bi posramila roditelja bolesnog dečaka.

"Razmišljala sam celu noć kako li se on osećao što je morao da me pita da li ćemo prihvatiti njegovo dete. Zapitala sam se koliko je još roditelja koji prolaze kroz isto...Dakle, ako vam je potreban u lokalu produžni kabl da biste uključili neki medicinski aparat koji vam je neophodan, ako treba da ispomeramo stolove i stolice da biste mogli lepo da priđete, ili bilo koja druga pomoć, uvek možete da dođete u moj lokal. Ako sedite kod kuće sa detetom, suprugom, rođakom, prijateljem koji ima ozbiljan zdravstveni problem i pitate se gde biste mogli da ga izvedete a da vas neko ne gleda ispod oka - ovde ćete uvek biti dobrodošli. Ukoliko saznam da je neko negativno prokomentarisao vaše prisustvo ili bio neprijatan prema vama odmah će morati da napusti lokal", napisala je ova mlada vlasnica paba i za kratko vreme skupila nekoliko desetina hiljada lajkova.

Komentari (2)

Kamo srece

01.07.2018 18:27

da je vise ovako dobrih ljudi. Dok čitam,plačem.

TANJA

01.07.2018 23:21

Jako humana i plemenita zena.Ima dosta razumevanja.Nije problem sto je decko u kolicima.Problem zaista moze da nastane ukoliko takva osoba ispusta krike i slicno.Cinjenica je da gosti ne mogu u miru i harmoniji uzivati nigde ako ih to zadesi.Ni na letovanju.Ni u kaficu.Tako da ja razumem oca.PITAO JE ZNAJUCI DA NJEGOVO DETE MOZE DA NARUSI RED I MIR U TOM PROSTORU.COVEK JE VRLO ODGOVORAN.I VEROVATNO JE VEC IMAO TAKVIH ISKUSTAVA SA SINOM.DIVAN COVEK.PO OPISU,MISLIM DA SE RAFI O AUTIZMU.