Čokoladna torta
Profimedia.rs
Čokoladna torta

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Kako prenosi Rojters, na aukciji će biti ponuđeno i parče torte sa venčanja princa Čarlsa i princeze Dajane kao i sa venčanja princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton.

Očekuje se da će na aukciji u Las Vegasu 23. juna, pet parčića torti pojedinačno dostići cene od nekoliko stotina, pa čak i hiljadu dolara, navela je aukcijska kuća Džulijens Aukšns, a izvršni direktor te kuće Daren Džulijen je naglasio da "Ona nisu jestiva".

Parče sa venčanja Čarlsa i Dajane, koje će biti prezentovano u beloj kutiji sa "CD-om Bakingemska palata 29. jula 1981" (kada je venčanje održano) sa srebrnim natpisom na papirnom omotu, procenjuje se da će dostići cenu između 800 i 1.200 dolara.

"Njih su doneli ljudi koji su bili na venčanju, a čuvali su ih u frižideru sve vreme", rekao je Džulijen i dodao da parčići nisu čuvani pomoću nekih drugih sredstava.

Voćna torta sa venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton iz 2011. biće predstavljena zajedno sa čestitkom na kojoj piše "Sve najbolje od NjKV princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola."

Očekuje se da će to parče dostići cenu između 600 i 800 dolara, a kako agencija navodi, ova aukcijska kuća je 2014. godine prodala parče torte sa venčanja Vilijama i Kejt za 7.500 dolara.

Među ostalim biće i parče sa venčanja princa Čarlsa i Kamile Parker iz 2005. kao i sa venčanja princa Endrua i Sare Ferguson iz 1986, za koja se očekuje da pojedinačno dostignu cene između 600-800 dolara.

Parče torte sa venčanja princeze Ane i njenog prvog supruga Marka Filipsa iz 1973. godine, ocekuje se da će koštati između 300 i 500 dolara.

"Teško je baciti nešto što vam je dala kraljevska porodica", kazao je Džulijen.

Na venčanje princa Harija i Megan Markl koje će biti održano 19. maja, pozvano je više od 600 ljudi, a na svečani prijem je pozvano još njih 200, podseća agencija.