Oktoberfest
EPA/
Oktoberfest

EPA/

Oktoberfest, Foto: EPA/

Počevši od subote, Angela Hoper će svakog dana nositi stotine litara piva u šatorima na Oktoberfestu. Do kraja festivala ostvariće zavidnu kilometražu.

"Kada sam počinjala, niko mi nije verovao", kaže 25-godišnja konobarica, prijećajući se svog prvog Oktoberfesta pre dve godine.

Pročitajte još:

"Ljudi su mi govori da neću uspeti", kaže Hoperova koja je visoka 167 centimetara i teška samo 54 kilograma.

Ali njeni roditelji i prijatelji nisu bili u pravu. Izdržala je 16 dana Oktoberfesta, a jedina posledica bila su pomalo bolna stopala.

"Dobro sam se pripremila. Moj fitnes trener smislio je poseban režim treninga. Stražnjica i donji deo leđa, noge, bicepsi i tricepsi", rekla je.

To su ključni delovi tela za podizanje i nošenje teških krigli piva.

Ne treba svaki konobar ili konobarica da ima poseban trening.

"Dva metra visoka, potpuno drugačije građe od mene. Ona je mogla da nositi 14 krigli odjednom", kaže Hoperova o jednoj svojoj koleginici, bivšoj profesionalnoj skijašici.

Angela može da ponese osam krigli. Napunjena, svaka teži više od dva kilograma.

Konobarice rade u skupinama od četiri. Ako jedna ne može da dođe, ostalima je to katastrofa.

"Ranije smo imali epidemiju gripa. Tri dana sam imala visoku temperaturu. To vas stvarno iscrpi, ali nisam mogla da izneverim svoj tim. Tri ne mogu da iznesu teret", rekla je Angela koja se pre početka Oktoberfesta opskrbila zavojima, flasterima i analgeticima.

"Morate biti spremni na sve", objašnjava Angela koja dodaje da se prošle godine gost ispovraćao po njoj. Brzo se presvukla i nastavila da nosi krigle.

"Nema umora, boli ili mučnine", rekla je.