Dinar Dinari
Shutterstock
Dinari, novac, pare

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Naše istraživanje je pokazalo da građani Srbije, naročito oni stariji od 45 godina, ali i veliki do mlađe populacije koja je odrasla na pričama iz mladosti svojih roditelja, smatraju da bi bilo najbolje kada bi u našoj zemlji valuta bila - nemačka marka!

Kako objašnjavaju eksperti koji su proučili naše istraživanje, u pitanju je žestok udar nostalgije i emocija iz starih vremena.

- Kada Srbin kaže "100 maraka", taj izraz ima snagu božanskog! Odmah mu zasuze oči, seti se nekih starih vremena kada je s tom novčanicom mogao da kupi original "leviske", a ako doda još malo, i original "adidaske", a ne ove koje danas nosimo, a prave ih u Indoneziji. Pošto je taj emotivno-nostalgični momenat kod nas toliko jak, smatramo da bi bilo najbolje da Narodna banka i Vlada Srbije poslušaju glas naroda, pa ćemo imati jednu izuzetno srećnu naciju - objašnjava jedan od eksperata koji je imao uvid u naše istraživanje.


EKSKLUZIVNO!

Otkrivamo zašto još nije izvučena "sedmica"!

Loto

Shutterstock

Loto, Foto: Shutterstock

U igri na sreću "loto" sedmica nije izvučena još od 19. januara! Iako trenutna premija iznosi milion i po evra, Srbi još ne žele da bubanj izbaci dobitnu kombinaciju, a razlog je veoma jednostavan!

Problem je u tome što, naime, ljubitelji ove nagradne igre smatraju da ta cifra, nakon odbitka poreza od 20 odsto, nije dovoljna da se do kraja života baškare i više nikada ne rade. To je za "Alo!" potvrdio i jedan anonimni igrač "lota".

- Realno, kapiram da mi mesečno treba 5.000 evra. To je godišnje 60.000. Ako ću živeti 80 godine, a sada imam 30, za 50 godina mi treba tri miliona. Dakle, ovo je sića i ne želim uopšte da razmišljam o "sedmici" dok cifra ne bude ispoštovana - objašnjava ovaj anonimni igrač "lota".


"ODAKLE VAM TA INFORMACIJA?!"

Maradona demantovao da je ranjen!

Dijego Armando Maradona

Profimedia

Dijego Armando Maradona, Foto: Profimedia

"Kako to mislite da sam ranjen? Odakle vam ta informacija? Pobogu, sasvim se dobro osećam, uživam u životu i planiram da putujem na Svetskoprvenstvo u fudbalu", rekao je Maradona odgovarajući na pitanja novinara kako se oseća posle upucavanja u Pančevu.

- U Pančevu nikada nisam bio, nemam pojma ni gde je to. Evo, pogledajte, na meni nema rupa od metaka - rekao je Dijego Armando Maradona dok je skidao donji deo trenerke ne bi lipokazao da nije doživeo nikakvo ranjavanje i pokazujući lična dokumenta na bi li dokazao da se ne zoveVladimir Jovanović.

 

OVO SU IZMIŠLJENE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU!

Komentari (1)

deda

07.05.2018 12:53

Može da se zove i dinar i kruna i marka i evro itd. Bitno je da za tu platu što primiš možeš da živiš bez stresa i preterane oskudacije kao što se danas živi. A marka tad je narod štekao marke a inflacija velika razmeni deset maraka pun džep para a to je sramota za tadašnju vlast, pa Avramov dinar da pokupe do poslednje marke. I evo dokle smo dogurali bar mi sirotinja.