Hrtkovci
E-stock/Dimitrije Goll
Hrtkovci

E-stock/Dimitrije Goll

Hrtkovci, Foto: E-stock/Dimitrije Goll

Inicijativu za promenu imena Hrtkovaca pokrenuo je jedan novi meštanin tog sela, koji je insistirao na anonimnosti, a koji je za naš list objasnio ovu ideju.

- S obzivom na to da se Hvtkovci ne nalaze u Hvvatskoj, već u Svbiji, mislim da je apsolutno logično da se zovu Svbkovci. Pvetpostavljam da će u početku biti pvoblema sa meštanima da pvihvate ovu ideju, ali dobav sam ja u ubeđivanju... Samo mi dajte malo vvemena, da me pobliže upoznaju, pošto sam tek kupio kuću i doselio se. Znate i sami da je adaptacija neophodna, i moja na njih i njihova na mene. Ali, čim to legne na svoje, siguvno će se vadovati mojoj ideji o pvomeni imena Hvtkovaca u Svbkovce - otkriva za "Alo!" ovaj novi stanovnik tog mesta koji je insistirao na anonimnosti.


EKSKLUZIVNO!

Sa konačnog Krstajićevog spiska ispada Mijat Gaćinović!

Mijat Gaćinović

Alo!/Marko Metlaš

Mijat Gaćinović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Srpski reprezentativac i fudbaler nemačkog Ajntrahta Mijat Gaćinović sigurno će otpasti sa konačnog spiska selektora Mladena Krstajića za svetsko prvenstvo u Rusiji, ekskluzivno saznaje "Alo!"! Razlog njegovog brisanja sa spiska je - razbijanje malera!

Naime, kako za naš list otkriva izvor blizak selektoru Krstajiću, povod ovoj odluci je - Predrag Mijatović.

- Naravno da se svi sećamo kako je stariji Mijat onomad u Francuskoj iz penala "ubio" prečku i da nam taj zvuk i danas odzvanja u glavama, baš kao i selektoru Krstajiću. A da li možete da zamislite kakva bi tek nacionalna trauma nastala da u Rusiji mlađi Mijat šutira penal i pogodi prečku? Pa, ne bismo se oporavili hiljadu godina! Pošto je u pitanju sudbina srpskog fudbala, selektor je odlučio da Gaćinovića izostavi sa konačnog spisaka - otkriva naš izvor iz vrha FSS.


ŠOKANTNO!

Tači bi da predstavlja Beograd u pregovorima sa Prištinom!

Hašim Tači

EPA/Valdrin Xhemaj

Hašim Tači, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Kosovski predsednik Hašim Tači predložio je da u nastavku pregovora Beograda i Prištine on ubuduće bude predstavnik srpske strane!

Kako javljaju prištinski mediji, Tači se na ovaj korak odlučio zbog, kako je naveo, "očiglednog zastoja u pregovorima".

"Nakon nemilih događaja koji su se desili poslednjih meseci, a koji su doveli do zastoja u pregovorima koji ne odgovraraju nijednoj strani, Tači je predložio da on ubuduće predstavlja Beograd. S ovom idejom Brisel se složio u načelu, a još se očekuje i reakcija srpske strane. Iako postoje indicije da će zvanični Beograd ovu ideju odbiti sa gnušanjem, ima i onih koji veruju da to i nije tako loše, te da bi Tači kao predstavnik Srbije sigurno uspeo da do kraja ove godine privcede pregovore kraju", navode prištinski mediji.

 

Komentari (4)

Marija

27.05.2018 07:59

Ostavite se tog mesta na miru.Kopati po ranama nije humano i posteno. Kome odgovara da ponovio bude nemir, Nije nam dosta svih nevolja nego ih jos treba i traziti. Mir i sreca za sve ljude treba da nas vodi kroz zivot.

Naki

27.05.2018 08:18

Isto ko sto je neki skasnji dodjos u selo srbin

100jko

27.05.2018 11:05

Njegov Ogulin - Virovitica nam je dosta lepog doneo pa bi ponovio to. Nesreća je u tome što budale uvek nađu društvo.

Ja

27.05.2018 12:23

Kada ce ovakvi likovi otici iz nasih zivota, samo se kao na sahovskoj tabli "premestaju s jednog mesta na drugo" i po potrebi se "rehabilituju" kad za sta zatrebaju, uzas!!