Đak Obrazovanje Učenik Student Studiranje
Shutterstock
Prostitucija, seks

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Univerzitet u Brajtonu organizovao je za svoje studente Sajam za brucoše, a jedan od štandova dali su i organizaciji prostitutki! Svako ko je prošle sedmice svratio na sajam mogao je da sazna sve što ga zanima o radu u seks industriji, a na štandu su delili kondome i lubrikante, pišu britanski mediji.

Pročitajte još:

Organizacija "Sex Workers' Outreach Project" (SWOP) opisuje se kao diskretan i poverljiv servis za žene koje odluče da rade u prostituciji.

Malo je reći da je britanska javnost ostala zgrožena ovim potezom, a dolazak organizacije na studentski sajam protumačili su kao podsticanje studenata na prostituciju, a potez univerziteta ocenjen je kao sramotan!

Najviše prašine zapravo podigao je Tvit SWOP-a kojim su pozvali brucoše da im se jave.

- Ako pokrivate troškove školovanja bavljenjem prostitucijom, ili se mučite s balansiranjem između posla i studiranja, ili samo treba sa nekim da razgovarate, a ne znate kome da se obratite... - stoji u tvitu organizacije. Naravno, ovaj tvit naišao je na brojne osude.

- Ovo je više nego sramotno. Toliko sam ljuta što je prodaja seksa postala nešto što je normalno i da se žene podstiču na to kao da je to bezopasan i pošten način zarađivanja za život - izjavila je Džuli Bindel, feministkinja i spisateljica.

Sa druge strane, uprava univerziteta tvrdi da je sve pogrešno shvaćeno.

- SWOP je bio na sajmu u svrhu podizanja svesti o podršci koju pružaju u slučaju da je nekom takva pomoć potrebna. Nisu došli s ciljem da zagovaraju prostituciju kao jednu od opcija za zapošljavanje. Nažalost, neki ljudi su krivo shvatili njihov dolazak na sajam - izjavio je predsednik studentskog veća Tom Ibukun za Tajms.

 

 

Komentari (1)

Molim vise od 500 karaktera za komentar

02.10.2018 08:12

Otkud ovoj feministkinji da se samo zene pozivaju na prostituciju?! Ona je ili maliciozna ili se cese tamo gde je svrbi...