Pregažena mačka u Vranju
M. Spirić
Mačka, mačke, maca, ljubimac

A.K./Alo!

Nalazili iskasapljene mačke po ulici, Foto: A.K./Alo!

Poslednje tri godine policija u Londonu dobijala je uznemirujuće pozive građana iz predgrađa koji su pronalazili mačke i druge sitnije životinje iskasapljene nedaleko od svojih domova.

Pročitajte još:

Krvave životinje sa otkinutim ušima, repovima, šapama ostavljane su po ulicama i dvorištima. Nađeno je više od 500 lešina, a komšije su u strahu gledali jedni druge sve sumnjajući ko bi mogao da bude toliki monstrum da se tako iživljava nad živim bićima.

Prvih nekoliko slučajeva je bilo zanemareno, ali, kada je sve više lešina počelo da se pojavljuje, policija je slučaj shvatila veoma ozbiljno i krenula u potragu za čovekom koji se iživljava nad životinjama.

U pojedinim trenucima čak 15 inspektora je pokušalo da reši ovaj bizaran slučaj koji je godinama uznemiravao javnost, a onda su juče izdali saopštenje u kojem navode da se istraga obustavlja.

"Tokom tri godine predanog rada i sagledavanja dokaza, slučaj na kojem je radilo čak 15 naših vrhunskih inspektora se zatvara. Naime, obdukcije i dokazi su pokazali da životinje nisu stradale od ruku čoveka već da ih je najverovatnije ubijala neka druga, divlja životinja", navodi se u saopštenju.

Kako ističu, ne postoje svedoci ovih monstruoznih zločina kao nijedan dokaz da je u pitanju serijski ubica.

"Uzeli smo izjave brojnih svedoka, ali nismo mogli da pronađemo osumnjičenog", navodi se.

Ono što je najviše šokiralo građane jeste deo u kojem navode da je na tri snimka sa sigurnosnih kamera uočeno kako krajem prolazi lisica koja u zubima nosi nešto što su najverovatnije ostaci mačaka.

Njihovu teoriju potvrdio je i patolog sa Fakulteta za veterinu. On je istakao da je uradio nekoliko obdukcija na mrtvim mačkama i zečevima koji su mu doneti i zaključio da su uši i repovi kidani zubima, a pronašao je i DNK lisice.

Meštani se sada jedino mole da neko uhvati lisicu koja je pobila sve mačke po kraju.