tužna devojka devojčica tinejdžerka
Profimedia.rs
Games

print screen youtube

Games, Foto: print screen youtube

Gotovo da nema ko kao dete nije upadao u fazu bežanja od kuće, pogotovo u pubertetu, kada smo imali taj osećaj da nas “niko ne razume” i da roditelji stalno nešto rade protiv nas.

Ipak, čak i da se desi neko bežanje, to bude na dan ili dva kod prijatelja, baš retko kada i više, ali ono što je sigurno – nikako ne 10 godina u drugom gradu!

Upravo toliko je proteklo od kada je Ksiao Iun pobegla iz svog rodnog grada u Kini, a do trenutka kada je sasvim slučajno pronađena i ustanovljen njen identitet. Ksiao je od porodične kuće pobegla 2005. godine, kada je imala svega 14 godina, nakon jedne žustre svađe sa majkom.

Kako godinama niko nije znao ništa o njenoj sudbini, mnogi su smatrali da se jednostavno desilo ono najgore – da je Ksiao negde i na neki način umrla.

Ipak, Ksiao je bila sasvim živa, iako nije živela baš najbolji život, no njoj je izgleda sasvim odgovarao. Naime, nju su uspeli sasvim slučajno da pronađu tek 2015. godine, u obližnjem velikom gradu, u trenutku kada je ova već odrasla devojka imala 24. godine. Tada ju je jedan policajac rutinski pregledao, pošto je manje-više živela kao klošar, i ustanovio da ima lažna dokumenta. Nakon provere identiteta, ustanovljeno je da  je ova devojka ni manje ni više nego devojčica kojoj nije bilo traga 10 godina!

Na ispitivanju je policajcima rekla da je svih ovih godina živela po raznim PC igraonicama i internet kafeima, a da je svoje osnovne potrebe zadovoljavala uglavnom tako što je radila bazične poslove za te igraonice, ili je živela i na ostacima hrane koje su ljudi tu ostavljali.

Ceo ovaj period glavna zanimacija joj je bila igranje onlajn igara. Bila je u stanju da provede desetine sati sedeći i igrajući potpuno izolovana, bez hrane ili bilo čega. Omiljena igra joj je „CrossFire“, kineska verzija popularne multiplejer pucačine „Counter-Strike“.

Kada ju je policajac pronašao, isprva je odbila da se susretne sa svojim roditeljima, ali je kasnije ipak pristala, pa je policija stupila u kontakt sa porodicom, kada se desio dirljiv susret majke i ćerke posle deset godina. Eto šta se desi kada se pretnje o bežanju od kuće obistine, pa se to još udruži i sa zavisnošću od igranja igrica.

Komentari (1)

pera rogonja

08.05.2018 12:08

To je moguce samo u kini.