Ivo Van Halen
Facebook/Privatna arhiva
Ivo Van Halen

Facebook/Privatna arhiva

Ivo Van Halen, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Ivo Van Helen (34) iz Roterdama pre pet godina je saznao da čovek, koji ga je celog života odgajao nije zaista njegov otac. Rodielji su mu priznali da je Ivo došao na svet zahvaljujući vantelesnoj oplodnji i donatoru sperme.

Pročitajte još:

Kada je prvi šok prošao, Ivo je pokušao da sazna ko je njegov biološki otac, ali i bolnica i banka sperme su odbile da mu daju tu informaciju jer je donor zahtevao da bude anoniman. To ovog mladog Holanđanina nije zaustavilo, pa je krenuo u potragu, a kada je video da sve zalazi u slepe ulice, odlučio se za DNK test. 

Kada su stigli rezultati ostao je u šoku! Saznao je da ima bar 60 braće i sestara koji žive samo u Holandiji!

"Dao sam pljuvačku na testiranje i posle dva meseca sam dobio rezultate. Po DNK kodu i moj otac je testiran, kao i najmanje 60 mojih drugih direktnih srodnika", objašnjava Ivo koji je sad rešen da pronađe svu svoju braću i sestre.

"Što je najgore, neki od njih su se već poznavali, a nisu ni znali da su polu-brat ili polu-sestra. Srećom, koliko znam, niko od njih nije uplovio u ljubavnu vezu", kaže Ivo.

Potom je usledio novi šok. Ispostavilo se da je njegov biološki otac donirao spermu u čak tri klinike i to više puta za 20 godina, što ga je dovelo do saznanja da na svetu možda ima oko 1.000 njegove dece.

Ono što je uspeo da sazna jeste da su spermu njegovog oca slali širom Evrope, a dosta i u Veliku Britaniju.

"Izgleda da braću i sestre imam po celom svetu, sad mi ostaje samo da ih sve pronađem", odlučan je Ivo.