Hitler u Peruu
Youtube printscreen
Hitler u Peruu

Youtube printscreen

Hitler protiv Lenjina u Peruu, Foto: Youtube printscreen

U malom peruanskom gradu Jungar, visoko u Andima, za dve nedelje biće održani izbori za gradonačelnika na kojima se Hitler nada povratku na vlast, a Lenjin pokušava da ga u tome spreči.

Pročitajte još:

Rojters navodi da su se svuda po tom gradu pojavili natpisi "Hitler se vraća" i "Hitler je uz narod" koji se odnose na bivšeg gradonačelnika Hitlera Albu Sančesa, koji je na vlasti u Jungaru bio od 2011. do 2014. godine.

Njegov politički rival Lenjin Vladimir Rodriges Valverde pokušao je prošle nedelje da izdejstvuje zabranu Hitlerove kandidature za izbore koji se održavaju 7. oktobra, ali je lokalna izborna komisija odbacila njegov zahtev.

Rojters prenosi da hitler Alba naglašava da odbacuje sve za šta se nemački nacistički diktator Adolf Hitler zalagao i da želi da vlada na pošten i transparentan način.

Alba tvrdi da njegov otac nije znao ko je bio Hitler kada mu je dao to ime. Prema rečima ovog političara, on je razmišljao da promeni ime kada je saznao za zločine pravog Hitlera, ali je ipak odustao od toga.

"Ja sam dobri Hitler", rekao je Alba peruanskoj eleviziji RPP.

Rojters navodi da u Peruu i drugim zemljama Latinske Amerike roditelji često biraju strana imena koja im čudno zvuče uprkos tome što ona u inostranstvu imaju negativnu konotaciju.