Operacija Hirurgija Hirurg Lekari Doktori
Shutterstock
Iz žene izvadili tumor od 23 kilograma

Bolnica u Džeksonu

Iz žene izvadili tumor od 23 kilograma, Foto: Bolnica u Džeksonu

Kejla Ran (30) iz Alabame držala je dijete pokušavajući sa smanji kilažu i dovede u red svoju liniju. Mučila se godinama, ali rezultata nije bilo.

A onda su pre nekoliko meseci počeli da je muče bolovi u stomaku...

Kada su bolovi postali neizdrživi, Kejla je odlučila da konačno ode kod lekara.

- Imala sam probleme sa svakodnevnik aktivnostima, pa čak i sa hodanjem. Nisam mogla da napravim nekoliko koraka, a da ne izgubim dah - rekla je ona lokalnim medijima.

Doktori su joj u prvi mah savetovali da mora da smrša, što je oni i pokušavala da učini. Ali, umesto da počne da gubi kilograma, ona ih je dobijala.

Pošto su bolovi postali nepodnošljivi, završila je u hitnoj pomoći, gde su lekari konačno ustanovili u čemu je problem - u njenoj utrobi nalazio se masivan tumor!

Iz žene izvadili tumor od 23 kilograma

Bolnica u Džeksonu

Iz žene izvadili tumor od 23 kilograma, Foto: Bolnica u Džeksonu

Ustanovljeno je da je u pitanju tumor jajnika, srećom benigni, koji se najčešće javlja kod žena starosti između 20 i 40 godina.

Naravno, odmah je zakazana operacija.

Iako su ultrazvuk i drugi nalazi pokazivali da se radi o velikom tumoru, pravi šok je usledio tek kada su hirurzi izvadili tu masu iz njenog tela.

Na merenju je ustanovljeno da je tumor težak čak 23 kilograma!

- Ovo je jedan od najveći ovakvih tumora koje sam video u karijeri - rekao je jedan od iskusnih hirurga koji su operisali Kejl.

Noj je, s druge strane, konačno laknulo. Uklanjanjem tumora drastično je smršala i život joj se vratio u normalu.

- Ovu haljinu godinama nisam mogla da obučem, a sada mi stoji kao salivena - konstatovala je presrećna Kejla nakon oporavka.