Dragan Đilas
Alo!/Marko Đoković
Dragan Đilas

Alo!/Marko Đoković

Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Đoković

U toku je konstitutivna sednica Skupštine Beograda , na kojoj su potvrđeni mandati novim odbornicima, dok će se izbor gradonačelnika, kako je najavljeno, odigrati početkom juna.

Sednica je počela sa zakašnjenjem, a početak je obeležila oštra rasprava Đilasa i Vesića. Prvi se budućim odbornicima obratio Dragan Đilas koji je predložio formiranje komisije koja bi, između ostalog, istražila kako su bila raspoređena sredstva Centra za socijalni rad i kako je moguće da u februaru već nema novca u gradskoj kasi.

Na ovu Đilasovu izjavu reagovao je dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić i rekao da je ovo je jasan pokušaj prekrajanja volje građana.

On je, između ostalog rekao da Ðilas nije dolazio na skupštinske sednice u prethodnom mandate, a da je danas dobio odborničku naknadu od 10.000 dinara, odnosno do danas 634.000 dinara “za nedolazak i nerad”.

Siniša Mali je naveo da sada na računu grada ima 12,6 milijardi dinara i još osam na računima javnih preduzeća.

“Na računu grada imate 20 milijardi, to je novac građana koji investiramo u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, nova radna mesta… To je ono što Ðilas ne želi da se desi, to nije njegova politika, njegova je politika laži, mržnje, pljački”, rekao je Mali.

Kako je rekao, danas treba da se konstituiše parlament i da se nastavi sprovođenje projekata, politika otvaranja novih radnih mesta, privlačenja investicija...

Upitan zašto će skupština raspravljati o Ðilasovoj, a ne na primer o njegovoj imovini, Mali je rekao da je tu temu pomenuo sam Ðilas, te da može da se razgovara o svemu, samo ne danas.

“Što se mene tiče, pričaćemo o svemu, samo ne danas. Danas treba da se konstituiše palrament. Nemamo šta da krijemo, ali ćemo pričati i o drugim temama”, rekao je Mali.

Komentari (2)

Petar

09.05.2018 14:47

Što pre formirati anketni odbor zbog ispitivanja potencijalnih finansijskih malverzacija u BG u vreme kada je Đilas bio gradonačelnik. Ispitati neke od činovnika gradske vlasti tog vremena, zbog utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti g. Đilasa i kompanije. Na taj način se boriti protiv zla koje ova osoba već godinama izaziva u Srbiji.

ljubica

09.05.2018 18:01

Djilas i kompanija su greskom i usli. Sta da radimo kada je srpski narod naivan, a ima i pamcenje vinske musice?